Poznati

Zašto nije u redu da prozivamo Lanu Del Rey za najgori stajling godine?

Na prošlonedeljnom Variety Hitmakers eventu jedna stvar definitivno nije prošla nezapaženo. I dok su njene kolege muzičari za ovaj događaj birali kreacije sa potpisima Balmain ili Sergio HudsonLana Del Rey je odlučila je da okrenula leđa visokoj mod.

Njen “začuđujući” izbor podrazumevao je mini hajinu sa belim i zelenim printom, te kaiševima i izraženim otvorima preko grudi. Nedugo nakon ovog kontaverznog pojavljivanja u pomenutoj haljini, fanovi popularne pevačice nisu sedeli skrštenih ruku već su haljinu (ili kopiju haljine) pronašli na nekom od sajtova poznatih po hiperprodukciji po ceni od svega 18 dolara.

Bez obzira na cenu, generalno je ceo pevačicin stajling doveden u pitanje, koji je pored haljine uključivao i crnu sportsku jaknu kao i antilop čizme do kolena. Ceo izgled je odavao namerni (ili ne) “walk of shame” utisak.  

Na ovu temu, skoro svi mediji, manje ili više poznate ličnosti, imali su svoje mišljenje. Kritičari su bili najglasniji nazivajući pevačicin izgled nedostojnim onoga ko ga nosi. Mnogi su glasno izrazili želju da Lana brzinom svetlosti promeni stilistu ili možda pohađa kurs oblačenja ne bi li postala modna ikona za koju veruju da može biti.

Ali, ono što moramo znati jeste da Lana Del Rey nije žena kakvu mi želimo da vidimo i nije ono što mi želimo da ona bude. Podsetimo se ”Gremmy haljine” iz 2020. godine koja je za tu priliku kupljena u tržnom centru. Da je pokazala interesovanje da sedi u prvom redu na revijama svetskih brendova, dizajneri bi se utrkivali koji će je imati. Međutim, u više navrata je pokazala da luksuz nije njen prioritet. 

Mnogi pevačicini fanovi, svesni njenog stava kada je “uglađen” stil u pitanju stali su u njenu odbranu, dok su kritičiri nastavili bespogovorno negativno da komentarišu izgled pevačice. Situacija je izmakla kontroli onog trenutka kada je čak Madonina ćerka Lurd osetila potrebu da stane u Laninu obranu postavivši story na instagramu uz podršku pevačici, u kome ističe da ona može da nosi bilo šta i da to neće uticati na nju. Tu priliku je iskoistila i da komentariše izbore drugih zvezda rekavši da se svi mahom uvek odlučuju za iste dizajnere.

Ono što je u ovoj temi zanimljivo jeste činjenica da se Lana Del Rey opredelila za haljinu sa Shain-a (ukoliko pomenuta haljina zaista sa tog sajta i jeste), brenda koji se godinama unazad suočava sa optužbama za kopiranje dizajna manjih brendova, prodaje kontraverznih i uvredvljivih gedžeta i aksesoara kao što je ogrlica sa kukastim krstom kao i  navodnog mobinga nad radnicima u svojoj fabrici.

Kako vam se čini teza da živimo u vremenu u kom se od zvezda, bilo da su u pitanju pevačice, glumice, balerine… očekuje da ujedno budu i modne ikone? U eri interneta, kapitalizma i globalizma od velikih zvezda se zaista očekuje da na crvenom tepihu zasijaju u svom najboljem izdanju uvek noseći nešto novo. Ali, da li je to što je zaista bitno?

Lana Del Rey je tekstopisac i izvođač sa bogatom muzičkom karijerom, i na osnovu njenog poslednjeg pojavljivanja u javnosti to je očigledno i jedino što nju zanima. Te večeri, i pored izbora haljine, ona je u ruci ponela prestižnu Hitmakers Decade nagradu. To je čast koja joj pripada i bila bi joj dodeljena bez obzira na to šta je nosila.

Foto: Profimedia

 

Pročitajte još