Čega se stidi zvezda erotske trilogije “50 nijansi”

Jamie Dornan stekao je svetsku slavu tumačeći lik Christiana Grey-ja.

Iako je Jamie Dornan stekao svetsku slavu ulogom Kristijana Greja, sadomazohističkoig milijardera, u erotskoj trilogiji 50 nijansi, umalo da mu ta slava presedne. Filmska kritika je sva tri filma sahranila, ali Dornan nimalo ne žali zbog svoje odluke.

- Bio sam deo frašize koja je zaradila više od jedne milijarde dolara i ni po čemu nije učinila štetu mojoj karijeri. Ne stidim se da kažem da je trilogija 50 nijansi u finansijskom smislu preobrazila život moj, i moje porodice. Zbog toga ću uvek biti zahvalan - izjavio je glumac rodom iz Severne Irske. - Iako su kritičari imali da kažu mnogo toga negativnog o filmovima, fanovima koji su voleli knjige, filmovi su se svideli. Ipak, imam problem s tim što celu franšizu mnogi vide kao šalu. Svi koji su učestvovali na stvaranju trilogije, uključujući mene, naporno su radili i dali sve od sebe - istakao je on.

Glavni junaci filma Pedeset nijansi siva

Posle premijere poslednjeg nastavka trilogije 2018. godine, Dornan je priznao kako je osećao ogroman pritisak da svetu dokaže svoj glumački talenat.

- Kada god bih snimio neki film, u medijima bi uvek naglasili da je to nešto najbolje što sam učinio nakon 50 nijansi. Još uvek imam osećaj da se moram dokazivati i plaćati cenu svoje odluke da glumim u trilogiji - priznao je Dornan.

Pre no što je postao glumac, on je za život zarađivao kao model u kampanjama poznatih brendova poput francuskog Diora i Calvina Kleina. Priznao je da se u tom periodu stideo karijere modela, pa je devojkama koje bi upoznao govorio da je pejzažni arhitekta: "Nisam voleo da budem model i dan danas ne volim kada me neko fotografiše jer mi je to potpuno čudno i neprirodno. Nije zabavno kada vam neko stalno govori kako bi trebali da pomičete glavu", zaključio je glumac.

Tekst: Milica Đorđević 

Fotografije: Profimedia 

Pročitajte još

Pročitaj još