Legendarni Diego Maradona je preminuo

Diego Maradona preminuo je juče. Najpoznatiji  argentinski fudbaler imao je 60 godina, a uzrok njegove smrti bio je srčani udar.

Do nedavno je bivši fudbaler bio trener fudbalskog tima Himnasija i Esgrima. Na njihovoj utakmici sa „Patronatom“ 30. oktobra, poslednji put se pojavio u javnosti - međutim, nije ostao na samoj utakmici, pozivajući se na loše zdravstveno stanje.

Smatra se jednim od najvećih sportista 20. veka, a tokom svoje uspešne fudbalske karijere nastupao je za Argentinos Juniors, Boku Juniors, Barselonu, Napoli, Sevilju i Njuels Old Bojs. Ukupno je Maradona u klupskoj karijeri odigrao 492 meča, u kojima je postigao 258 golova. Za reprezentaciju Argentine, sa kojom je bio svetski prvak, odigrao je 91 meč i postigao 34 gola.

Maradona je 1986. godine dobio status svetskog šampiona i proglašen je za najboljeg igrača na tom turniru. Takođe, dva puta je osvojio italijansko prvenstvo u sastavu kluba Napoli. Bio je jedan od najboljih igrača svog vremena, a zatim je svoje iskustvo i stručnost podelio sa mladim igračima iz drugih timova.

harpersbazaar.ru

Pročitaj još iz kategorije Poznati