Harper's Bazaar Srbija

13 najboljih filmova 2022. godine – do sad

Ili, filmovi za koje *predviđamo* da će biti najbolji.

Uprkos svemu, 2021. godina bila je izuzetna ako posmatramo filmsku industriju. Shang-Chi, Spencer, House of Gucci, In The Heights… Pitamo se, da li će 2022. godina uspeti da nadmaši sve ovo?

Pa, izgleda da je na dobrom putu budući da već sada možemo da izdvojimo neke naslove koji su se udobno smestili na listu najboljih, a tu su i neki čije premijere tek treba da dočekamo, ali pretpostavljamo da će nas jednako oduševiti.

The Worst Person in The World

Simpatična, iskrena i priča sa kojom se mnogi mogu poistovetiti o ženi koja ne zna šta da radi: 1) sa svojim ljubavnim životom i 2) karijerom. 

The Batman

Iako su mišljenja o filmu podeljena, mi ćemo samo reći – vredi pogledati. Uostalom – Robert Pattinson i Zoë Kravitz!

Everything Everywhere All at Once

Michelle Yeoh glavna je junakinja priče o odabiru pravog puta. Imajte na umu da će vas ovaj film verovatno rasplakati. 

Top Gun: Maverick

Film na kom se godinama radilo i u kom je svaki muškarac – atraktivan! Tu je i sjajan soundtrack…

Fire Island

Joel Kim Booster, Bowen Yang i Matt Rogers zvezde su ove slatke komedije koja će od 4. juna biti na Hulu platformi. 

Elvis

Od režisera filma Great Gatsby, Baza Luhrmanna, stiže još jedno nesumnjivo dobro delo. Uzgred, ovo je jedan od najiščekivanijih filmova godine sa Austinom Butlerom u glavnoj ulozi, čija premijera je zakazana za 24. jun. 

Nope

Od kreatora filmova Get Out i Us, dolazi ostvarenje koje je prilično teško izguglati. Ono što je poznato, jeste da će u njemu glumiti Daniel Kaluuya, Keke Palmer i Steven Yeun i da je premijera zakazana za 22. jul.

Bullet Train

Brad Pitt i još neke omiljene face Holivuda… Zavređuje pažnju!

Don’t Worry Darling

O da, to je film Florence Pugh i Harryja Stylesa! Oni glume bračni par koji živi u eksperimentalnoj utopijskoj zajednici i kom najednom sve kreće naopako… Premijera nas očekuje 23. septembra.

Black Panther: Wakanda Forever

Kad god se osetite loše, setite se da nam stiže još jedan Black Panther – 11. novembra.

She Said

Carey Mulligan glumi novinarku New York Times-a, Megan Twohey, koja je raskrinkala Harveya Weinsteina. Trebalo bi da bude vrlo intenzivno i veoma dobro! Film ćemo moći da gledamo od 18. novembra.

Babylon

Osim datuma premijere (25. decembar) ne znamo još mnogo toga – režiser je i autor filma La La Land; u njemu glume Brad Pitt i Margot Robbie, a radnja je smeštena u zlatnu eru Holivuda.

Legally Blonde 3

Najslađe za kraj – Elle Woods se vraća! Ne samo da ćemo Reese Witherspoon ponovo gledati u kultnoj ulozi, već jedva čekamo da vidimo i scenario koji potpisuje Mindy Kaling. Datum premijere još uvek je nepoznat.

Foto: Profimedia

Priredila: I. T.

Najnovije