Harper's Bazaar Srbija

Bez prenosa uživo: Dodeljen Zlatni globus, Nicole Kidman najbolja glumica

Ovog puta nije bilo slavnih na crvenom tepihu.

Manifestacija koja po važnosti može da se meri sa dodelom Oskara, Zlatni globus, ove godine imala je privatni karakter – bez prenosa uživo. Slavni nisu pozirali na crvenom tepihu, pa ne možemo da pravimo liste najbolje obučenih, ali su zato velike holivudske zvezde nagrađene u raznim kategorijama. Jedna od njih je Nicol Kidman, koja je statuu Zlatnog globusa dobila za najbolju žensku ulogu u drami  Being the Ricardos, kao i Will Smith, koji je nagrađen za glavnu mušku ulogu u ostvarenju King Richard.

Za najbolji film, dramu, najviše nominacija imali su autobiografsko ostvarenje sera Kennetha Branaghe, Belfast, i The Power of the Dog, vestern Jane Camipion, koji je odneo nagradu u dve kategorije, kao najbolji film i za najbolju režiju. Za najbolji mjuzikl odabran je West Side Story, a glumica iz ovog ostvarenja Rachel Zegler pobedila je kao najbolja glumica u mjuziklu ili komediji. U ovoj kategoriji, ali kao muškarac, pobedio je Andrew Garfield, sa ulogom u Tick, Tick… Boom!

Najbolja epizodna glumica je Ariana DeBose u West Side Story, a epizodni glumac Kodi Smit-McPhee za The Power of the Dog. Branagh je nagrađen za najbolji scenario (Belfast), najbolji crtani film je Encanto, najbolji film na stranom jeziku Drive My Car, pesma na filmu No Time to Die iz poslednjeg ostvarenja o Jamesu Bondu koju je otpevala Billie Eilish. Najbolja serija je Succession, iz koje je nagrađen Jeremy Strong kao najbolji TV glumac, dok je najbolja TV glumica njegova koleginica MJ Rodriguez iz serije Pose. TV mjuzikl ili komedija je Hacks, a sve to samo sa predznakom “mini”, The Underground Railroad.

Pogledajte u galeriji neka od nagrađenih ostvarenja i glumaca.

Tekst: Jelena M.

Fotografije: Profimedia 

 

 

Najnovije