Harper's Bazaar Srbija

Glumci podigli vezu na viši nivo: Matt Damon i Ben Affleck osnivaju producentsku kuću

Nešto što je trebalo da urade odmah nakon filma Good Will Hunting.

Poznati holivudski duo, kolege i prijatelji iz detinjstva, koji su odrasli zajedno, Matt Damon i Ben Affleck osnivaju producentsku kuću. S obzirom na to da je iza njih veoma uspešna saradnja, čudno je jedino to što su se tek sada odluči na ovaj korak u svojim karijerama. Ideja za zajednički bisnis, kako piše magazin New York Times,  motivisana je njihovim nezadovoljstvom današnjim streaming platformama odbijaju da dele profit sa svim ljudima koji rade na nekom projektu. 

Superdrugari rešili su da promene stvari. 

Ben i Matt su proteklog vikenda najavili da osnivaju nezavisnu producentsku kuću, nakon što su dobili minimum 100 miliona dolara za finansiranje projekata od investicione firme RedBird Capital Partners. Glumci su obećali da će njihova kompanija biti posvećena tome da podeli profit između svih zaposlenih na nekom projektu.

Govoreći o producentskoj kompaniji, Affleck je naveo: “Ovo je naredni korak u mojoj karijeri, nakon dugo, dugo vremena”, dok Damon u svojoj izjavi obavezao da će igrati u brojnim filmovima koje bude producirala njihova kompanija.

Obojica se nadaju da će na najbolji moguići način iskoristiti promenu koja se upravo dešava u filmskoj industriji, a to je da ciljaju ka kvalitetu na uštrb kvantiteta sadržaja. Affleck bi trebalo da bude izvršni, a Matt preuzima ulogu kreativnog direktora. Sa preko tri decenije iskustva u svetu filma, šanse da ova kompanija uspe su ogromne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Movie Shmood (@movieshmood)

Osim glumačkog, obojica već imaju iskustvo kao producenti i scenaristi. Još kao mladi momci, zajedno su pisali scenario za film Good Will Hunting, za šta su nagrađeni Oskarom. Ben Affleck se osim kao scenarista i producent, oprobao i kao reditelj, režiravši Gone Baby Gone, Town i Argo, koji je 2012. osvojio Oskara za najbolji film.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije