Harper's Bazaar Srbija

Gucci x Nick Cave: u Kopenhagenu se otvara izložba pod pokroviteljstvom Guccija

Stranger than Kindness

Gucci i dalje sarađuje sa svetom muzike. Italijanska kuća postala je glavni sponzor izložbe Nick Cave Stranger Than Kindness, koja je otvorena prošle nedelje. Trajaće do 13. februara 2021. godine u Black Diamond, centru danske kraljevske biblioteke u Kopenhagenu.

Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition je uranjanje u svet australijskog muzičara i lidera benda Nick Cave and the Bad Seeds. Sačinjava je preko 300 eksponata i instalacija koje će obožavatelji Cave-a verovatno prepoznati iz filma „20.000 dana na Zemlji“ nominovanog za nagradu Bafta.

Polazeći od detinjstva 60-ih i završavajući poslednjim albumima, izložba postepeno upoznaje publiku s prekretnicama kreativnog puta muzičara i umetnika. Putovanje kroz galerijske dvorane prati hipnotički zvučni zapis snimljen od strane samog umetnika kao jednog od kustosa i dizajnera projekta. Prikazao je i sopstvenu arhivu: video snimke, stare dnevnike i skice, fotografije i rukopisne skice pesama – važan deo izložbe.

„Nisam sklon nostalgiji, ali tim biblioteke je bio toliko ozbiljan u vezi sa idejom izložbe da su me zarazili entuzijazmom! Ono što vidite na izložbi je zamršeni svet izgrađen oko pesama i knjiga. Postoji puno apstraktnih materijala: crteži, mape, fotografije, kolaži i skice i svi su oni potporni sistem svakog rada“, rekao je Cave.

 

Najnovije