Game changer: 7 fantastičnih frizura za tanku kosu

Da li ste spremni za dramatičan volumen kose?

Kako se sa savršenom kosom gotovo nijedna od nas nije rodila, određeni saveti za lepši izgled i oblik frizure uvek su poželjni. Pored, nadamo se, kontinuirane nege koja uključuje kvalitetnu hidrataciju, prvi i osnovni korak jeste imati zdravu dlaku. Često je pogrešno ošišana kosa jedan od mogućih uzročnika za još nepovoljniji izgled.

Međutim, ono što je, uslovno rečeno, loša strana tanke vlasi jeste nedostatak volumena.

Stoga, pravilan rez je ono što vam može pomoći da uklonite težinu koja vuče i „lepi“ kosu.

Dakle, posetu frizerskom salonu nikada ne treba odlagati, a kada ste se već našli u fotelji salona i ispred ogledala, dobro je znati precizan odgovor na pitanje kakvu to frizuru želite.

Evo najboljih 7 frizura za tanku kosu zahvaljujući kojima će ona postati kosa puna volumena.

  1. Tupi bob

Ukoliko imate tanju teksturu kose, a želite da zadržite dovoljnu dužinu, frizer Seamus McKernan preporučuje da zatražite tupo šišanje od svog stiliste za kosu. "Tupi rezovi imaju čvrstu i čistu liniju na obodu kose i time daju izgled punije kose."

  1. Boks bob

Ukoliko preferirate kraće frizure, zamolite svog frizera za boks bob. Frizeri ovaj izgled nazivaju "novim fejsliftingom za kosu". "Uvek biram bob boks kako bih kosi dodao punoću", kaže McKernan. "Tupi oblik pruža maksimalnu debljinu te ostaje jednostavan za dalje oblikovanje." Možete prilagoditi dužinu tako da dodiruje bradu ili ramena.

  1. Stepenasti bob

Ukoliko se ipak odlučite za gradaciju neka ona bude postepena kako biste sačuvali punoću. "Kod stepenastog boba veći deo težine je usmeren na zadnji deo i na potiljak. Prelazak sa dužih na kraće dužine omogućava naglašavanje volumena.“ kaže frizerka Derek Clark.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jay Bird (@coiffybreak)

  1. Čupavi lob

Čupavi lob ili „vučji rez“ (kako ga nazivaju na TikTok-u) može stvoriti talasasti izgled i puniju teksturu, kaže slavni stilist Rian Richman. "Da bi frizura pravilno izgledala na kratkoj kosi upotrebite uvijač ili presu za dodavanje talasa u kosi. Koristite naizmenične smerove i završite nanošenjem spreja za volumen“, savetuje Richman.

  1. Kosa do ključne kosti

Klavikat je frizura koja seže do ključne kosti (lat. clavicula). Srednja dužina omogućava vam da eksperimentišete sa nešto kraćom kosom, a da se ipak ne ošišate više od onog što biste želeli. „Sa krajevima kose koji se savijaju ka spolja, ovakav stil biće savršen za predstojeću sezonu“, kaže Laura Polko, frizerka slavnih. "Volim da ovaj izgled bude mekan, sjajan i pokretan, tako da nije previše uštogljen."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

  1. Asimetrični trouglasti bob

Ovaj bob se u 2021. vraća na velika vrata. Odličan je za one koji žele da dodaju doslovno rečeno ivicu klasičnom bobu. Ovakav tip frizure zapravo predstavlja neravnomerno šišanje koje je namerno tako. Jedna strana kose je duža od druge, stvarajući šik izgled koji odgovara svim oblicima lica.

  1. Bočne šiške

Prema frizerima, bočne šiške mogu dodati punoću i poslužiti kao skretanje pažnje sa proređenijeg korena. Manje je više kada su u pitanju bočne šiške, jer je cilj da izgledate ležerno i opušteno. Slavni frizer Julius Michael kaže da je važno izbegavati preterano oblikovanje kako vaše šiške ne bi izgledale ravno.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: Natalija Knežević

Pročitajte još

Pročitaj još