5 grešaka koje pravimo prilikom uklanjanja šminke

I na taj način povređujemo kožu!

@ROSEINK

Koristite pogrešan proizvod

Posebna sredstva za uklanjanje šminke sa očiju nisu marketinški trik koji vas podstiče na kupovinu dodatne bočice, već potreba. Koža oko očiju je nežnija nego na ostatku lica i potrebna joj je nežnija nega. Specijalizovani proizvodi nežno čiste, rastvaraju posebno postojane maskare i olovke za oči, neguju kožu i hidriraju je. Korišćenje proizvoda koji nije namenjen za područje oko očiju može oštetiti nežnu kožu, dehidrirati je i ubrzati proces starenja.

Da li ste u žurbi?

Naravno, nakon napornog radnog dana (ili zabave) želite brzo da dovršite svoju rutinu lepote i da odete u krevet. Međutim, nekvalitetno sredstvo za uklanjanje šminke može prouzrokovati probleme sa kožom, pa čak i zdravljem očiju. Ostaci pudera mogu da začepe pore i izazovu pojavu akni, a slabo isprana maskara može izazvati konjunktivitis, koji će morati dugo da se leči.

@NIKKI.CRUZ

Zanemarujete uklanjanje šminke

Još gore od žurbe sa skidanjem šminke je spavanje sa šminkom. Čak i ako ste veoma umorni, odlazak u krevet sa šminkom vrlo je loša ideja. Tokom spavanja vaša koža je već traumatizovana kada se trlja o tkaninu jastuka (čak ni kod svilenih jastučnica, to se ne može izbeći). A ako na sebi ima sloj šminke i nečistoće nakupljene tokom dana, posledice mogu biti kobne. Da ne biste morali da lečite akne i iritaciju još nekoliko nedelja, postavite sebi pravilo da obavezno uklonite šminku pre spavanja.

Ne ispirate sredstvo za uklanjanje šminke

Čak i ako vaša micelarna voda „ne zahteva ispiranje“, nakon upotrebe morate temeljno oprati lice čistom vodom. Činjenica je da zajedno sa sredstvom za uklanjanje šminke na površini kože ostaju male čestice kozmetike i prljavštine koje mogu da izazovu začepljene pore, iritaciju i akne.

@WALKER_ASH

Previše ste revnosni

U nastojanju da kožu potpuno očistite, vrlo je lako preterati i naštetiti joj. Ne trljajte kožu previše agresivno tuferima ili peškirom nakon pranja. Ovo uzrokuje mikrotraumu na koži, izaziva upalu i iritaciju. Nakon pranja, lice treba nežno osušiti peškirom, izbegavajući trljanje. 

Pročitajte još

Pročitaj još