6 čudesnih tajni koje će vam pomoći da vaš parfem traje duže tokom leta

Došlo je leto i mnogi su već odabrali parfeme sa citrusnim i osvežavajućim notama.

Ali šta se dešava kada se vaš parfem nije postojan i njegovo trajanje je minimalno? Izdvojili smo najčudesnije savete koje bi trebalo znati!

1. Odlučite se za idealan parfem za vas

Svi u svojoj kolekciji imamo parfeme koji nam pomažu da se malo više ističemo, dok postoje žene koje veći deo svog života nose isključivo jedan parfem. Koliko god volite intenzivne orijentalne arome, dobro je da ih leti zamenite svežijim opcijama, koje ostavljaju osećaj čistoće i svežine. Međutim, ako ostanete verni svom izboru i osećate se prijatnije sa teškim mirisima, onda je bolje da ih koristite u manjoj meri, tako da miris koji ostavljate u prolazu bude prijatniji.

2. Prskajte na pravim mestima

Možda ste čuli za „pulsne tačke“ na kojima morate poprskati svoj parfem kako bi duže trajao. U suštini, ovo su najtoplija mesta na telu, kao što su zglobovi, vrat, sredina ruke, između grudi i iza kolena.

3. Neka i vaša kosa miriše 

Kao što parfem može ostati na vašoj odeći, tako može ostati i na vašoj kosi. Zapravo tamo traje još duže! Sve što treba da uradite je da, nakon prskanja zglobova i vrata, nanesete neki od svojih omiljenih parfema i na kosu. Međutim, izbegavajte to raditi svakodnevno, jer parfemi sadrže alkohol koji šteti kosi.

4. Iskoristite vlažnost kože

Između ostalih korisnih saveta, stručnjaci za lepotu kažu da je nakon kupke idealno vreme za parfem, jer vlaga kože „skladišti“ miris dok se suši. Na ovaj način možete mirisati više sati, bez potrebe za stalnim obnavljanjem parfema. 

5. Koristite hidratantnu kremu

Ispostavilo se da hidratantne kreme upijaju miris i tako čine da vaše telo duže miriše. Takođe, ovo je savršen način da održavate kožu hidriranom, posebno tokom leta kada joj je ovo neophodno.

6. Parfeme stavite u frižider

Evo nečega što možda niste znali! Pre svega, tokom svih godišnjih doba, parfeme treba da čuvate na mestima koja ne dolaze u direktan kontakt sa suncem i visokim temperaturama. Da biste povećali njihovo trajanje leti, ali i da se ohladite svaki put kada prskate, stavite svoje parfeme u frižider i - verujte nam - primetićete razliku!

Pročitajte još

Pročitaj još