Home refresh: 5 dekorativnih intervencija koje će obnoviti vaš dom za nekoliko minuta

Postoje i oni trenuci kada zaista moramo da napravimo neke promene, bilo u sebi ili u okruženju u kojem provodimo većinu svog vremena.

Dakle, kada se ovo osećanje „rodi“ u nama, dobro je slediti ga, jer je istina da se iz nekog razloga pojavljuje. U slučaju da želite da napravite elegantan rezultat u svom domu, ali se bojite da ćete morati da investirate u novi nameštaj ili mislite da će to potrajati, mi smo ovde da vam potvrdimo da svoj prostor možete obnoviti bez napora. Sve što treba da uradite je da odaberete povoljne dekorativne komade i primenite ih na najmaštovitije načine.

Dodajte sobne biljke

Istina je da smo nekoliko puta spomenuli važnost sobnih biljaka u našem domu i to zato što smo potpuno svesni njihovih korisnih svojstava, kao i njihove moći da transformišu prostor. Ne zaboravite da su biljke nesumnjivo najlepši ukrasni element koji možete koristiti u bilo kom delu kuće, sve dok je prostor relativno svetao i sa normalnim temperaturnim uslovima u svako godišnje doba. Jedan od načina da ih dodate u svoj dekor kuće je da uzmete male saksije, u njih posadite prelepe biljke - poput kaktusa - i sve ih zajedno stavite na policu, na sto ili čak na zidnu policu. Osim toga, svoje velike biljke - poput Monstere i Sanseverije - možete posaditi u saksije i korpe, dajući prostoru topliju atmosferu.

Dajte prednost pokrivačima u zemljanim tonovima

Zemljani tonovi - poput bež, smeđe i slonovače - nude ne samo potpun mir u domu, već imaju tendenciju da se vrlo lako kombinuju sa drugim nijansama. Dakle, ako u svom prostoru imate nameštaj jarkih boja, možete uložiti u neke presvlake u neutralnim tonovima, kako biste stvorili harmoničan enterijer. Detaljnije, postoje dva načina kojima možete da osvežite svoj prostor. Jedno je „poigravanje“ toplim bojama, a drugo kombinovanje zemljanih tonova sa smelim tonovima - kao što je kombinovanje bež sofe sa foteljom sa animal printom.

Ukrasite svoj stočić

Sigurno ste na Pinterestu i Instagramu primetili da stočić može postati pravi dekorativni element, posebno ako je pravilno uređen do poslednjih detalja. Zbog toga ćemo vam dati nekoliko važnih saveta za to. Preciznije, koristite stilski poslužavnik, postavite sveće, buket cveća, kao i jedan ili dva ukrasna predmeta. Takođe, oni koji vole knjige, mogu naređati nekoliko omiljenih primeraka, dodati sveće i vazu sa svežim cvećem.

Uložite u ukrasne predmete

Impresivno uređena kuća može bukvalno da nam podigne raspoloženje i to je činjenica, kao što svi želimo da se svaki dan nakon dugog radnog dana vratimo u prijatan, gostoljubiv dom koji će nas opustiti i pružiti nam lepe i opuštajuće trenutke. Da bismo to postigli, potrebni su nam posebni, jedinstveni ukrasi koji će nam ne samo ponuditi sve gore navedeno, već će i emitovati osećaj luksuza u našem domu. Ukratko, možete dekorisati svoje zidove umetničkim radovima preciznije, posebno onim koji predstavljaju apstraktnu umetnost. Dodajte celoj priči srebrne ili zlatne ukrasne predmete - poput stone svetiljke i ogledala, koji estetski nadograđuju vaš prostor. Osim toga, možete da promenite deko jastuke kako biste integrisali više uzoraka i boja.

Recite "da" tapetama

Jedan od načina da dodatno istaknete svoju individualnost i ličnu estetiku je postavljanje tapeta u vaš prostor. Ako sebe smatrate smelim, onda su hrabri otisci i boje za vas. Najbolji izbor koji možete da napravite su pastelne nijanse i lepi dizajni. Pored toga, ako želite da vaš dom pruža umetničko raspoloženje, možete odabrati cvetne dizajne, ptice ili čak posebne teksture.

 foto:Instagram

Pročitajte još

Pročitaj još