Na koji način je orgazam povezan sa vašom kožom

Sada imate još jednu motivaciju!

Pretpostavljamo da vam nije potreban dodatni razlog za dostizanje orgazma, ali u slučaju da ste zainteresovani, otkrivamo jednu činjenicu: čak će i vaša koža od njega imati koristi! 

Da li ste čuli za sjaj lica odmah nakon orgazma? Ako ne, evo novog „proizvoda“ samo za vas! Vrlo je jednostavno i može se naučno objasniti. „Česti orgazmi povećavaju cirkulaciju krvi i kiseonika u ćelijama, ispravljajući štetu. Orgazmima se reguliše lučenje kortizola, hormona stresa, ali i oksitocina, zbog čega se osećate tako euforično nakon dostizanja vrhunca. Takođe, orgazam smanjuje bubuljice koje se pojavljuju svakog meseca na našoj koži, neposredno pre ciklusa“, objašnjava dr. Ava Shamban.

Zbogom stresu, zbogom problemima sa kožom

Nema šanse da niste primetili efekte stresa na svojoj koži. Ekcem i akne mogu se javiti kod svih nas, a jedino objašnjenje je stres. Ali čak i ako se ne suočite sa takvim problemima, verovatno ćete videti svoje prve bore, što je neizbežno. Međutim, česti orgazmi povećavaju proizvodnju estrogena, a oni usporavaju starenje.

Orgazam i koža koja ne stari

Posle 25. godine, proizvodnja kolagena postepeno opada i potreban je dodatni podsticaj. Pored upotrebe prave kozmetike, u program uvrstite i orgazme, jer oni povećavaju kolagen. Zdrav seksualni život ne garantuje vam samo fizičko zadovoljstvo, već vas približava partneru, u velikoj meri smanjuje stres, jača imuni sistem, pomaže vam da bolje spavate i daje vam mladu kožu zauvek.

foto:Unsplush

 

via GIPHY

Pročitajte još

Pročitaj još