Kako nositi rolku: 10 trendi načina fashion insajdera

 Inspirisani izgledom najelegantnijih žena.

Ako postoji jedan komad koji je direktno povezan sa zimskim izgledom, to je rolka. Poznate su po visokoj "kragni" koja pruža zaštitu od hladnoće. Od svog prvog pojavljivanja u 15.veku sa ciljem pružanja zaštite i toplote, pa sve do 20.veka, rolke su uglavnom bile namenjene muškarcima, sve dok ih feministkinje u Americi tokom dvadesetih godina prošlog veka nisu transformisale u uniseks komade, koji su potom postali obeležje stila sportista, političara, glamuroznih holivudskih zvezda i članova kraljevskih porodica. 

Rolke su postepeno evoluirale u obavezni komad svakog ormara žena i muškaraca, igrajući vodeću ulogu, jer se mogu nositi sa haljinama bez rukava, košuljama, kombinezonima i prslucima. Bilo u obliku uskog gornjeg dela ili u kombinaciji sa toplim prslucima i pletenim haljinama, rolka je elegantno rešenje i nudi neverovatan izbor u pogledu odevnih kombinacija koju možete kreirati.

Naravno, modni insajderi i poznate ličnosti pobrinuli su se da pokažu svoje stilske ideje u vezi s tim kako pravilno nositi rolku, a 10 look-ova koje možete otkriti u našoj galeriji poslužiće kao odlična doza inspiracije.

harpersbazaar.gr

Pročitajte još

Pročitaj još