Najsofisticiranija srpska dizajnerka otkrila koji je modni detalj obavezan u 2022.

Ako je suditi prema modnim znalcima, aksesoari koje ćemo nositi tokom zimske sezone trebalo bi da budu minimalistički i sofisticirani. Ipak, koliko god vaš aksesoar bio jednostavan i stilizovan na pravi način, njegova moć je da podigne vašu odevnu kombinaciju na viši nivo. 

Foto: Monika Pavlović

Dokaz za ovu tvrdnju pronašli smo na otvaranju 48. Fashion Weeka. Dragana Ognjenović, jedna od najuticajnijih modnih dizajnerki, sjajnom revijom napravila je svojevrstan podsetnik na prvi Fashion Week u Srbiji i početak saradnje koji je započeo njenom revijom. Dve i po decenije kasnije modeli su na pisti predstavili upečatljivu dominaciju crne, bele i boje slonovače, kontraste teških satena i metalnih rajsferšlusa uz premijerni prikaz limitirane serije aksesoara koje je dizajnerka osmislila u saradnji sa IQOS brendom. Prvi pogled na ovu ekskluzivnu seriju modnih dodataka, namenjenih punoletnim korisnicima ovog najpoznatijeg uređaja za zagrevanje duvana u svetu, jasno odaje autorski pečat slavne dizajnerke kao i želju da osmisli komad koji će na pravi način predstaviti prefinjen stil žene i muškarca koji prepoznaju modu i dizajn.

Foto: Petar Pajić

Da bi jedan brend zaslužio potpis Dragane Ognjenović, potrebno je da isprati estetiku koju neguje i sama dizajnerka, ali i da na adekvatan način komunicira svoje stavove. Odnos sa klijentima, kao i ljudi koji predstavljaju brend su po njenom mišljenju, od velike važnosti. “Najvažnije je način na koji vam neko prenese osobine proizvoda i ideju, a to je čini mi se, najteže. Uverena sam da je IQOS brend koji brine ne samo o proizvodu, već i o klijentima i osobama sa kojima sarađuje”, ističe Dragana.

Foto: Petar Pajić

Dizajnerka nam je otkrila i kako je izgledao proces osmišljavanja i biranja materijala za ove modne dodatke bez kojih zasigurno nećemo moći da zamislimo svoje zimske stajlinge. “U činjenici da je trebalo upoznati potrebe osoba koje koriste ove neobično dobro dizajnirane i minijaturne uređaje, rešenje se, nekako, samo složilo. Ideja je bilo baš mnogo, ovo je brend koji ima visoko postavljene standarde i nudi pregršt potencijalnih izbora. Ostalo je “samo” izabrati put, i shodno tehničkim mogućnostima izvesti proizvod u odgovarajućim materijalima”, objasnila je Dragana. 

Foto: Monika Pavlović

Ovi, specijalno dizajnirani modni dodaci, namenjeni su odraslim osobama koje su već napravile važan korak ka svetu bez duvanskog dima i prešli na bolju alternativu u odnosu na cigarete. Aksesoare čine praktične, meke torbice od kože, sa specijalno napravljenim pregradama u koje, osim uređaja staju i dodaci za svakodnevne i specijalne prilike i dopuna su stila savremenog čoveka koji brine o sebi i utisku koji ostavlja.

Foto: Monika Pavlović

“Vreme u kome živimo poslednjih godinu i po, dalo nam je prostor da zastanemo i upoznamo svoju prirodu i preispitamo svoje ranije odluke ili navike. Takođe i da sagledamo kakvu promenu, čak i minimalnu možemo učiniti već danas za sebe”, rekla je naša poznata dizajnerka.

Saradnja na izradi limitirane serije modnih dodataka govori o standardima, s obzirom na to da je IQOS mnogo više od premijum uređaja i sofisticiranog je dizajna. Stoga je Dragana Ognjenović i istakla da deli mnoge standarde sa ovim brendom: “Činjenica da postoji ideja da se pronađe put ka boljem i temeljnijem odnosu prema ljudima i prirodi jeste ideja koja i mene vodi, kao i poštovanje estetskih vrednosti i kulture komunikacije. I naravno, dizajn, koji jeste utočiste i oaza lepog.” 

A.E.

Pročitajte još

Pročitaj još