Dvobojni blejzer - klasični odevni predmet koji je Lady Dee volela

Crni blejzeri sa belim reverima, ili obrnuto, decenijama su bili obeležje elegancije i bitan deo najistaknutijih ormara.

Ove sezone, ovaj odevni komad vraća se i postaje deo dnevne i večernje odeće.

Malo je odevnih predmeta koji su vanvremenski kao što je to blejzer. Ovaj komad, otkako je „ušetao“ u žensku garderobu, postao je obavezan svake sezone. Tokom godina je ažuriran, prelazeći od strukiranih verzija do smelih modela sa naramenicama iz 80-ih ili prevelikih i asimetričnih koji danas vladaju modnom scenom.

Pored proporcija, boja je takođe važna. Najmoderniji i najsvestraniji su bež blejzeri, ali bez obzira na trenutne trendove, ništa nije elegantnije od crnog ili belog blejzera. Posebno se fokusiramo na crne blejzere koji imaju velike bele revere.

Blejzeri sa velikim kontrastnim reverima bili su omiljeni princezi od Velsa. Diana ih je nosila u svim bojama, od crvene i plave do smaragdno zelene.

Balmain se kladio na ovu vrstu blejzera tri sezone zaredom. Alexander McQueen je takođe u svojim kolekcijama lansirao modele sa kontrastnim reverima.

Ovaj odevni komad u dve boje osvojio je srca street style zvezda. Jedna od osobina ovog vanvremenskog blejzera je što je savršen i za dnevni i za večernji stajling, pored toga što se savršeno kombinuje sa svim vrstama odevnih predmeta.

harpersbazaar.com/it

Pročitajte još

Pročitaj još