Harper's Bazaar Srbija

Jean-Paul Gaultier se vraća modnom svetu: dizajner će predstaviti prvu ready-to-wear kolekciju nakon 6 godina

 Nakon šest godina, Jean-Paul Gaultier će nas konačno obradovati novom kolekcijom! 

Možda je to kraj Jean Paul Gaultier-a kakvog poznajemo, ali nova era je na pomolu. Krajem prošle nedelje, modna kuća priredila je svojim pratiocima pravu „virtuelnu slagalicu“ nakon što je na Instagramu objavila nejasnu poruku sa rečima „The End“ podebljanim crnim fontom. Pod pretpostavkom da je to značilo da je legendarni brend zauvek zatvorio svoja vrata, obožavaoci su se trudili da se dočepaju nečega, bilo čega što bi osiguralo njihov vlastiti deo modne istorije.

Ostavljajući fanove da nagađaju kakva je budućnost modne kuće, brend je danas najavio da će se vratiti na modnu scenu konfekcijom odeće mornarske tematike – omaž prugastim komadima iz arhive modne kuće. Da bi osigurao da njegovo nasleđe živi sa novom generacijom, njegova novoimenovana kreativna direktorka Florence Tetier ulazi u „čvrst temelj“ Jean-Paul Gaultier – prema saopštenju za štampu – kako bi izgradila sledeće poglavlje brenda.

Međutim, vredi napomenuti da, iako ovaj uzbudljivi poduhvat označava početak nove ere, mnogi su poslednju reviju Jean-Paul Gaultier pre-a-portera proleć 2015. smatrali krajem RTW dana brenda.

“Vrlo je jednostavno: ljudi žele da nose Gaultiera”, rekla je Tetier o povratku. A novi šef kuće ne greši. Raspon generacija, porast popularnosti brenda poklapa se sa povratkom 90-ih i ranim modnim trendovima.

Dajući ljudima tačno ono što su tražili, nova kreativna direktorka, sarađivala je sa šest dizajnera, koji predstavljaju pet brendova, da stave sopstvene zavrzlame inspirisane JPG prugama za kolekciju koja je inspirisana mornarskom temom.  Na spisku se nalaze Sacai, Alan Crocetti, Ottolinger, Palomo Spain, Nik Lecourt Mansion,Alan Crocetti.

Kolekcija će biti predstavljena 28. maja, pod nazivom JPG Rebirth na sajtu brenda.

Najnovije