Harper's Bazaar Srbija

Inspiracija dana: Ova žena napustila je posao, pokrenula modni brend i postala online senzacija!

Dizajn koji se pretvorio u bestselere.

Mollie-May Cartwright iz Okstona lansirala je svoj modni brend Caramella 2017. godine dok je još studirala Psihologiju i povremeno radila. Kako su njene kreacije pokazale potencijala, nakon završenog fakulteta, dala je otkaz i u potpunosti se posvetila modi.

Njen trud i zalaganje su se isplatili, jer danas ona broji 243 000 pratioca na Instagramu, među kojima su poznate ličnosti i fashion blogeri.

Posao je započela sa svog kuhinjskog stola, da bi ubrzo shvatila da joj je potrebno više prostora. Nakon što joj je i iznajmljen stan postao tesan, zakupila je čitavu zgradu u kojoj se i danas nalaze kako magacin, tako i prodajni prostor ovog brenda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CARAMELLA (@caramellauk)

24-godišnja Mollie-May sada može da se pohvali i čitavim timom zaposlenih, koji rade puno radno vreme, uključujući i njenu mamu i baku.

Caramella brend je postao toliko popularan da ga mnoge online radnje žele u svom asortimanu, među kojima se našao i ASOS. Ipak vlasnica želi da ostane ekskluzivna sa svojim kolekcijama, koje se za sada isključivo mogu naći na njihovom sajtu i u radnjama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CARAMELLA (@caramellauk)

Mollie-May je sa ovim preokretom u karijeri shvatila koliko je bitno da radimo ono što zaista volimo, jer kako kaže u Psihologiji se nikada nije pronalazila. Te sada nudi i pomoć mladim ljudima koji vole modu, a nisu sigurni čime žele da se bave, u vidu stažiranja u njenoj firmi.

Foto: Instagram, Profimedia

Pripremila: T.Mišović

Najnovije