Meghan i Harry su ponovo postali roditelji

Porodica vojvode i vojvotkinje od Saseksa, postala je bogatija za još jednog člana.

Za trudnoću Meghan Markle saznalo se 14. februara 2021. - kraljevski par najavio je radostan događaj predstavivši dirljivu crno-belu fotografiju na kojoj par pozira fotografu Misan Harrimanu.

Od tada, fanovi pomno prate život para, očekujući rođenje drugog deteta princa Harryja i Meghan Markle i praveći razne teorije u vezi sa izborom imena i ostalim detaljima u njegovim prvim danima života.

Podsetimo se da supružnici nisu prijavili tačan datum porođaja vojvotkinje od Saseksa, rekavši samo da na leto očekuju rođenje ćerke, a neke publikacije su sugerisale da će u maju Megan otići na porodiljsko odsustvo i prestati da se pojavljuje u javnosti.

Danas je postalo poznato da je 4. juna u 11.40 u bolnici u Santa Barbari (Kalifornija) Meghan Markle rodila ćerku tešku nešto manje od 3,5 kilograma. Prema upućenima, supruzi princa Harryja i bebi ide odlično. Ime novorođenčeta takođe je odmah objavljeno javnosti. Kao što su mnogi obožavaoci Saseksa očekivali, Meghan i Harry su svoju ćerku nazvali Lilibet Diana - u čast Elizabete prabake i bake, princeze Diane.

„4. juna na nas se spustila blagodet - rodila se naša ćerka Lili. Zahvalni smo na ljubavi i molitvama koje smo osećali iz celog sveta. Hvala vam na vašoj neiscrpnoj ljubaznosti i podršci u ovo posebno vreme za našu porodicu“, rekli su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa u izjavi objavljenoj na sajtu njihove dobrotvorne organizacije Archewell.

Što se tiče kraljevskog statusa novorođene ćerke Meghan Markle i princa Harryja, većina stručnjaka je čvrsto uverena da kraljica Elizabeth neće dodeliti titulu svojoj praunuci, kao u slučaju prvog deteta para.

Još jedno važno pitanje koje brine javnost: koje državljanstvo će dobiti novorođenče - neki analitičari sugerišu da će drugo dete para imati dvojno državljanstvo, ali ima onih koji veruju da će ćerka vojvoda od Sasseksa, imati američko državljanstvo, poput njene majke.

Pročitajte još

Pročitaj još