Zaštitno odelo Naomi Campbell otkupio Britanski muzej mode

Iza ideje je stajala Linda Evangelista.

2020. je godina koja odlazi u istoriju. Između pandemije, kratkog pomena pčela ubica i sumnjive najave da su vanzemaljci stvarni, teško je setiti se odakle je počela ova godina. Ali kada je COVID-19 u martu postao „stvarna pretnja“ svetu, Naomi Campbell je izlazila na naslovnice dok je debitovala u hazmat odeći. Sada će njeno odelo biti ovekovečeno kao relikvija 2020. godine u muzeju mode.

Prvobitno je odelo postalo poznato jer se činilo kao nepotrebna mera predostrožnosti - bila je to samo još jedna slavna ličnost koja je “prešla sve granice“. Naomi Campbell je još u martu imala vlastiti stav o merama predostrožnosti. Supermodel je odlučila da nosi hazmat uniformu kako bi bezbedno putovala.

Campbell se tada pojavila na aerodromu u zaštitnom odelu, sa specijalnim naočarima, rukavicama i maskom, vodeći računa da nizom fotografija obavesti svoje pratioce na Instagramu i napiše: „Bezbednost na prvom mestu“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Sada se zloglasni hazmat kostim uputio u Muzej mode u Bathu, a Campbell je iznenađena kao i mi. „Pomislila sam: 'Stvarno? Zašto bi to želeli?'“, rekla je supermodel Wall Street Journal-u u novom intervjuu.

Očigledno je da Campbell ima stalnu pretplatu na hazmat odela preko Amazona. „Linda Evangelista je bila vrlo pronicljiva i rekla je [da] ih kupimo“, rekla je Campbell.

Supermodel je takođe detaljno opisala reakciju koju je dobila kada je objavila fotografiju na Instagramu, jer su je ljudi optuživali za krađu zaliha iz bolnica.

„Ponašali su se kao da sam se ušunjala na Menheten i odlazila u bolnice i krala im zalihe. Tako sam se osećala dok sam čitala komentare pa sam počela da uzvraćam, govoreći: ’Pronašla sam ga na Amazonu! Kupila sam odelo pošteno i na internetu.'"

I vi sada možete priuštiti nešto što nosi Naomi Campbell. Odelo hazmat - odobreno od strane supermodela - na Amazonu je dostupno za samo 15 dolara. Iako vas nošenje neće odvesti u muzej, držaće vas van bolnice ... najverovatnije.

inputmag.com

Pročitajte još

Pročitaj još