Harper's Bazaar Srbija

Najtraženiji Airbnb smeštaj ove godine izgleda drugačije

Airbnb svake godine objavljuje svoju listu najtraženijih i najpopularnijih odmarališta koja sadrže spektakularne vile na tropskim plažama i u mediteranskim gradovima. 

Airbnb lista za 2020. godinu sada je otkrivena – ali, zahvaljujući pandemiji koronavirusa, ove godine izgleda prilično drugačije… Dok predivne kuće na plaži na Tajlandu i italijanske farme iz 17. veka obično čine prvih 10, iz kompanije zaključuju da ljudi širom sveta menjaju svoje prioritete kada su u pitanju sanjarenja o savršenom odmoru.

U stvari, novo istraživanje iz Airbnb-a koje je nastalo nakon karantina koji je započeo 23. marta, otkrilo je da se lista prvih 10 najtraženijih domova u potpunosti sastoji od UK odredišta. Štaviše, Britanci ne razmišljaju samo o tome da ostanu u svojoj zemlji, već traže i jedinstvene, ruralne prostore, dokazujući da je društveno distanciranje budući trend.

Dok su podaci Airbnb-a za 2019. godinu pokazali da su vile na plaži u Brazilu vodile među prvih 10, sada je lista ispunjena šumskim kućicama, hrastovim kolibama i starim vetrenjačama. Airbnb je otkrio da je 70 posto zahteva bilo za smeštaj u ložama, kolibama i glamping opcijama, koje nude iskustvo – „povratak prirodi“.

Top 10 najtražeinjih na Airbnbu tokom karantina izgleda ovako:

harpersbazaar.com/uk

Najnovije