Harper's Bazaar Srbija

Puente Romano – savršena ravnoteža između wellness-a i uživanja u Marbelji

Sunce, more, spa i sport u luksuznom španskom letovalištu.

Marbelja je jedno od najmondenskijih letovališta Španije. Pored tirkiznog mora i obilja sunca, turistima je na dohvat ruke i bezbroj mesta sa dobrom zabavom. Luksuzni hoteli, brojni kafići, pabovi i kockarnice pečat su turističke ponude jednog od najlepših letovališta južne Španije. Jedan od hotela koji će vas zadiviti svojom uslugom je Puente Romano.

Za glamurozni izlet, opušten porodični ili spa odmor, Puente Romano Beach Resort and Spa nudi sve za super zdrav odmor, a ujedno je idealno mesto za hedoniste. Puente Romano se, zahvaljujući pozadini prelepe planine La Concha, nalazi između starog grada Marbelje i Puerto Banusa na Kosta del Sol, na jugu Španije. Elegantno izgrađen u stilu andaluzijskog sela, smeštaj sadrži jednostavne sobe, elegantne grandiozne apartmane i vile. Bez osećaja da ste u kompleksu, odmaralište ima tri otvorena bazena sa osamljenim osećajem i dva dečja kluba. Dizajn je sofisticiran, a atmosfera idilična.

Hrana i piće

U restoranima Puente Romano može se pronaći nešto za svaki budžet i ukus. Za ručak – postavljen direktno na plaži – uživajte u sangriji i morskim plodovima u Sea Grill-u, ili mediteranskim specijalitetima u restoranu El Chiringuito. Na bazenu se nalazi Pizza Romano koji poslužuje jela iz bogate italijanske kuhinje, dok je Rachel savršeno mesto za one koji preferiraju biljni jelovnik. Zdravije opcije nude se u Celicioso, prvoj pekari bez glutena u Marbelji koja nudi peciva, salate, sladolede i sokove.

Sport & spa

Kao što ćete primetiti svi su aktivni u Marbelji. Pridružite im se, iznajmljivanjem bicikla iz odmarališta kako biste istražili obalu ili uživali u časovima joge koji se održavaju na plaži uz privatnog trenera. Na licu mesta postoji teniski teren svetske klase koji i dalje privlači brojne profesionalne igrače. Svi nivoi i uzrasti mogu da rezervišu časove kako bi poboljšali svoju praksu – ili počeli od nule.

Jednako je posećen i prestižni Marbella Club Golf Resort, koji mogu koristiti i gosti Puente Romano. Osim toga, postoji potpuno opremljena teretana (lični treneri dostupni su na zahtev) i od sredine aprila do oktobra nude se sve vrste vodenih sportova. Naravno, nakon sporta svi zaslužuju spa tretman u hotelskom spa centru Six Senses. Spa prostor sadrži bazen za hidroterapiju, tople i ledene tuševe i saunu.

Ukoliko posetite ovo mesto, možete videti zašto Puente Romano privlači mešovitu klijentelu iz svih delova sveta.

foto:harpersbazaar.com

Najnovije