Harper's Bazaar Srbija

Njujorška nedelja mode najavila je svoj program

Broj modnih revija značajno se smanjio u odnosu na februarski događaj.

Uprkos kontinuiranoj pandemiji Covid-19, krizi u modnoj industriji i odsustvu sjajnih dizajnera, njujorška Nedelja mode održava se normalno – uz fizičke i digitalne revije – i upravo je najavila svoj program sa učešćem 60 modnih brendova (177 je učestvovalo na modnim pistama u februaru).

Njujorška nedelja mode, koja je već skraćena na tri dana, počeće 13. septembra modnom revijom brenda Jason Wu, a završiće se 17. septembra modnom revijom Toma Forda.

Među ostalim poznatim dizajnerima i brendovima koji su rezervisali mesto u programu, videćemo kolekcije brendova – Carolina Herrera, Marchesa, Anna Sui, Eckhaus Latta, Jonathan Simkhai, Naeem Khan,Veronica Beard i Zero + Maria Cornejo.

S druge strane, Michael Kors, Proenza Schouler, Brandon Maxwell, Tory Burch i Prabal Gurung odlučili su da odlože svoje učešće, bar privremeno, dok je Marc Jacobs izjavio da namerava u potpunosti preskočiti kolekciju za proleće 2021. godine.

Njihovo mesto, naravno, zauzimaju novi brendovi i dizajneri – njih ukupno 15 – dok je u programu najavljen termin za Harlem’s Fashion Row, organizaciju koja podržava nove dizajnere, ali i povratak New York Men’s Day –  posvećen muškim kolekcijama.

Najavu američkog saveta modnih dizajnera (CFDA) za kalendar pratilo je stvaranje platforme Runway 360 koja će biti domaćin digitalnih revija. Kao što je Steven Kolb, izvršni direktor CFDA-e, izjavio: „Ova Nedelja mode je kritično vreme za brendove da direktno dođu do štampe, maloprodaje i potrošača i ponosan sam što mogu da objavim da je CFDA odmah reagovala na potrebe industrije stvaranjem Runway 360.“

 harpersbazaar.gr

 

Najnovije