Harper's Bazaar Srbija

Proglašene najvrednije luksuzne modne kuće na planeti

Prema godišnjem izveštaju francuskog Brand Finance.

Na vrhu liste luksuznih modnih brendova trenutno su kuće Gucci i Louis Vuitton, prema godišnjoj finansijskoj analizi Brand Finance.

Dve popularne modne kuće nalaze se na drugom i trećem mestu iza kompanije Porsche, koja je na vrhu liste najvrednijih luksuznih kompanija na svetu. Ovaj izveštaj, prema WWD-u, godišnje procenjuje ukupnu vrednost brendova, kao i moć njihovog uticaja na potrošačke izbore, izračunavajući kriterijume kao što su marketing kompanije, poznavanje, poverenje, zadovoljstvo osoblja, poslovna reputacija. Među ostalim luksuznim modnim brendovima koji su se visoko plasirali na listi, u prvih pet nalazimo kuće Cartier, Chanel i Hermes, dok mesto u prvih 10 pripada Rolexu, Dioru i brendu Coach.

Naravno, iako su ovi luksuzni brendovi dobro prošli, uprkos pandemiji, Brand Finance predviđa u svom izveštaju da će najmanje 50 najvrednijih luksuznih brendova na svetu u 2020. godini zbog posebnih okolnosti opasti. Isti izveštaj takođe navodi da je kriza Covid-19 “pogodila” uglavnom modu i automobile, pri čemu je kozmetička industrija prošla mnogo bolje.

harpersbazaar.gr

Najnovije