Harper's Bazaar Srbija

Zašto ne biste?

Legendarna urednica Diane Vreeland svoju karijeru započela je u magazinu Harper’s Bazaar sa kolumnom upravo tog naziva.

S obzirom na to da je ovo godina u kojoj srpsko izdanje puni deset godina, naš predlog je…

Zašto ne biste otvorili stilski vremeplov i podsetili se aktuelnih tendencija iz sveta mode i lepote, a desili su se 2015. godine na stranicama našeg magazina?

Foto: Miloš Nadaždin

Usne akcentovali zlatnim nijansama, radi looka koji će zračiti dekadentnošću. Odaberite jednu nijansu, kao što je jarkocrvena, ali je dočarajte sa detaljima u boji zlata. Ne ustručavajte se da oduševite i da izazovete radoznale poglede drugih. Prisetimo se da je ovaj manir metalik šminke bio karakterističan za futurizam šezdesetih godina.

Profimedia

U novoj modnoj sezoni obukle suknje sa plisiranim detaljima. Prisetimo se maestralne kolekcije visoke mode Rafa Simonsa za Dior koji je predstavio haljine naglašenih volumena zahvaljujući ručno plisiranim suknjama. Krinolina kao silueta veliča pompeznost perioda pedesetih, a Simons je ovu siluetu modernizovao i dao joj novi život. Inače, devojka sa slike koja je nosila ovu kreaciju je crnogorski top-model Irina Đuranović, koja se četiri godine kasnije našla na naslovnoj strani našeg magazina.

foto: Mark Abraham

Bile inspirisane sa kultnom britanskom manekenkom Twiggy i u svoj modni arsenal uvrstile detalj koji će vašoj odevnoj kombinaciji dati na retro pojavi. Alexa Chung savršen je primer ikone stila koja suptilno koristi retro detalje, poput tufnastih čarapa i sa lakoćom ih uklapa sa svakodnevnom modom. Twiggy je upravo na ovom slikanju poslužila kao muza, a šezedesete su pokazale da su dekada u kojoj inspiracije ne manjka.

Foto: Angelo D’Agostino

Kao sastavni deo vašeg stilskog arsenala uvrstili karnere, kao motiv koji će pokazati vašu umetničku crtu. Kada je element vizualno upečatljiv, dovoljno je da odevna kombinacija bude monohromatska. Neka vam kao uzor posluže vizuali iz avgustovskog izdanja magazina i prve naslovne strane i editorijala Antonine Petković, koja na slici nosi košulju sa karnerima holandskog dvojca Viktor & Rolf.

Foto: Lumina images

Pozdravilim sunce u novoj modnoj sezoni i to zahvaljujući aksesaorima intenzivnih koloracija. Gianvito Rossi sandalete predstavljaju vrhunac rafinirane elegancije i detalj koji ćete zauvek imati u svom ormaru. Gianvito potpetice ne samo da su rafinirane pojave, nego su i jedne od najudobnijih dizajnerskih cipela. Savršena su opcija koja će vas preneti iz dana u veče.

Foto: Angelo D’Agostino

Kao ultimativnu inspiraciju prigrlile lik i delo operske dive Marije Callas. Krajem prošle godine obeleženo je stoleće od njenog rođenja, a naša naslovna strana i editorijal za rođendansko izdanje iz 2015. godine neodoljivo podseća na njen nesvakidašnji i glamurozan pogled na odevanje. Više je više i za jednu divu će uvek biti bolje.

Harper’s Bazaar

Najnovije