Harper's Bazaar Srbija

8 manekenki koje ćemo od sad viđati na svim pistama

Nedavno održane Nedelje mode po svetskim metropolama donele su mnogo toga, a jedna od glavnih stvari su manekenke kojima kritičari predviđaju blistave karijere

Pistama koje su predstavljale kolekciju za naredno proleće/leto nedostajalo je inkluzivnosti, sudeći po komentarima kritičara, ali ono čega nije manjkalo bila su nova lica moćnog hoda kojima se predviđa izuzetno svetla budućnost.

Sva velika imena uključujući Balenciagu, Chanel, Valentino i mnoge druge, imali su dobre kasting direktore koji su im omoogućili da pridobiju najbolje od najboljih devojaka kako bi u što realističnije dočarale kolekciju i srž samog brenda.

Kako biste imali detaljniji uvid u lica budućnosti, predstavljamo vam 8 manekenki koje ćemo od sad viđati na svim pistama u budućnosti, a zasigurno možemo tvrditi da će neka od njih doći i do titule supermodela.

Alaato Jazyper

Devojka koja dolazi iz Južnog Sudana proslavila se na Saint Laurent reviji ove sezone, dok je prethodne radila za Chanel, Balenciagu i mnoge druge. Moćni hod i oštre crte lica, njeni su glavni aduti koji će joj osigurati svetlu budućnost.

Shahnaz Indira

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by شهناز (@shahnaz.indira)

Jedna od retkih devojaka sa oblinama, devetnaestogodišnja Indira, dolazi iz Indonezije, a svoj debi je imala u Londonu. Nosila je modele Simone Rocha koja je osigurala da se i drugi kreatori zainteresuju za nju.

Tanya Churbanova

Ova Ruskinja je krenula da se bavi modelingom 2019. godine kada je šetala za Pradu, međutim ove sezone gotovo da nema velikog brenda koji je nije unajmio od MiuMiua, Stelle McCartney, Lanvina, Givenchya, Loewea, pa sve do Victorie Beckham.

Ida Heiner

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IDA (@idaheiner)

Danska manekenka koja je možda jedna od najviše zauzetih devojaka na našoj listi, radila je revije u svim gradovima među kojima su The Row, JW Anderson, Nensi Dojaka, Saint Laurent, Versace i Louis Vuitton.

Mary Ukech

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mary Ukech (@mary_ukech)

Još jedna devojka iz Južnog Sudana koja je osvojila srca čak 19 dizajnera čije je kreacije imala prilike da ponese. Saint Laurent, Alexander McQueen i Valentino čiju je reviju otvorila samo su neke od kuća koje su odabrale ovu devojku.

Wai Ki

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WAI KI (@cwk_rita)

Rođena je na Novom Zelandu, a odrasla je u Hong Kongu gde je mislila da će se čitav život baviti odbojkom, međutim kada je upisala studije odlučila je da se oproba u manekenskim vodama, što ako pogledamo broj brendova koji su je angažovali delovalo je kao pravi potez.

Annemary Aderibigbe

Holanđanka nigerijskog porekla koja je odrasla u malom selu Httern u Holandiji, nije ni sanjala da će je put sa samo sedamnaest godina navesti na modne piste Njujorka, Londona, Milana i Pariza gde je otpočela karijeru kada je bila skautovana na ulici. Sada kada ima 22 godine, ona je jedno od vodećih lica na pistama svih ovih gradova.

Celeste Fitzpatrick

Dvadesetogodišnja Celeste najviše je privukla pažnju javnosti na Pradinoj reviji ove sezone svojom karakterističnom pixie frizurom. U modeling se upustila tako što ju je drugarica naterala da se prijavi za kasting, koji joj je odmah doneo revije za Dior, Saint Laurent i Valentino.

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije