6 poznatih gošći čije su haljine na svadbi zasenile mladinu venčanicu

Da, njima je to pošlo za rukom.

Pored raznih protokola koje neveste i mladoženje, ali i njihovi gosti, poštuju na venčanjima, postoje i neka nepisana pravila kojih se apsolutno svi pridržavaju: ne izlaziti pre mladenaca na podijum za ples, ne nositi belo, sem ako to nije naglašeno na pozivnici, i ne zasenjivati odećom glavnu zvezdu tog dana – mladu.

No, često se dešava suprotno, verovatno nikad ne namerno, a posebno kad su u pitanju poznate ličnosti. Recimo, ove nedelje je Dua Lipa išla na venčanje svojih prijatelja, dizajnera Simona – Porta Jacquemusa i Marca Maestrija, digitalnog agenta, i njena haljina je bila toliko upečatljiva da se više pisalo o njoj nego o samom venčanju.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Osim Due, izdvojili smo još pet momenata kada je hajina neke slavne gošće bila interesantnija od same venčanice, pa da krenemo.

Kylie Jenner

Iako je venčanica Hailey Bieber bila spektakularna, nekoliko dana nakon venčanja manekenke i pevača Justina Biebera većina medija pisala je o haljini koju je tog dana nosila Kylie Jenner, influenserka i beauty mogulka. Mnogi su mislili da je Kylie, odabravši zlatnu toaletu, aludirala na Justinovu Grammy nagradu, a opet, njena haljina je nekima sigurno postavila visoke standarde kad je oblačenje za svadbe u pitanju.

Adele

Pevačicina haljina na venčanju američkog košarkaša Anthony-ja Davisa, bila je toliko dobra da je doslovno srušila internet. Haljinu koju je nosila je specijalno za nju napravio Daniel Roseberry, kreativni direktor modne kuće Schiaparelli, ali je dodatnu pažnju izazvala zbog toga što se na ceremoniji pojavila sa dečkom Richom Paulom, pa je kompletno ukrala šou.  

Ariana Grande

Pokušavajući da ispoštuje “wear black to a white wedding” trend, haljina Arijane Grande nije zasenila venčanicu neveste, ali jeste odeću koju je nosio mladoženja – njen rođeni brat Frankie. Na venčanju koje je za temu imalo Star Wars, znači futurističku estetiku, pevačica nije odabrala kostim iz filma već provokativnu crnu haljinu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AriFp (@ari_swe3ts)

Kendall Jenner

Pokazujući da su dress-code pravila tu da bi se kršila ili ignorisala, Kendall Jenner je obukla haljinu koja je zasenila sve venčanice sveta – crnu usku toaletu sa prorezima koji idu celom dužinom. Ona se čak i presvukla na venčanju, zamenivši Bec + Bridge haljinu za deveruše u onu Mônot brenda. Na portalima se toliko pisalo o njenom potezu da je manekenka morala da se obrati porukom na instagramu i objasni da je dobila zeleno svetlo od Lauren Perez, neveste,  za nošenje takve haljine.

Kim Kardashian

Možda je bilo dovoljno samo da se pojavi na venčanju svoje nekadašnje najbolje drugarice Paris Hilton i da je zaseni, ali moramo da priznamo da se i dodatno potrudila da to učini. Najpopularnija sestra Kardashian klana nije bila jedina u crnoj haljini pa Parisinom venčanju, očigledno je dress code to zahtevao, ali je imala najekstravagantniju kreaciju na sebi – Rick Owensovu haljinu. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 
 

 

Najnovije