Harper's Bazaar Srbija

Andie MacDowell otkriva zašto je rešila da bude seda kao George Clooney

Nedavno je napunila 63 godine i izgleda božanstveno, što je demonstrirala na nedavno održanom Kanskom festivalu. Posebnu pažnju je privukla njena srebrnoseda kosa koju je samouverno nosila, baš kao i svoje bore. Zvezda koju pamtimo po brojnim filmskim ostvarenjima i reklamama za beauty proizvode, svojim prirodnim izgledom pomerila je granice i zadala domaći zadatak mnogim slavnim damama. Iako joj to nije bila namera, ona je poslala poruku da ostvarena, zadovoljna žena koja nema potrebu da se takmiči sa mladošću i da poseže za estetskom hirurgijom kako bi parirala mlađim koleginicama. Elegancija i glamur kriju se u njenoj ličnosti, a njena lepota je dobila zavodljivu zrelost.

Glumica je otkrila zašto je odlučila da se više ne farba i tvrdi da je to jedna od njenih najboljih odluka kada je reč o lepoti.

“Tokom karantina, kosa mi je počela da raste i svaki put kad bi me deca videla, stalno su mi govorili da izgledam kao ludak sa svojom sedom kosom”, izjavila je nedavno u intervjuu za Vogue. “Moja glava je izgledala kao da je posuta solju i biberom, tamna i srebrna. Volim da se poredim sa Georgem Clooneyjem. Već neko vreme govorim da je vreme da i ja poput njega ostavim prirodnu kosu, jer sam osećala da je to u skladu sa mojom ličnošću.”

Ali nisu svi bili za njen novi imidž. Nakon što je dobila novu ulogu, zvezda se prisetila: “Moji menadžeri su mi rekli: “Nije vreme da budeš seda”. A ja sam im odgovorila: “Mislim da grešite, jer ću postati moćnija ako prihvatim sebe takvu kakva sam sada. Vreme je, jer ću za dve godine imati 65 godina. Ako to ne učinim sada, neću imati priliku da budem so i biber.”

Uprkos svojoj odluci da se ne farba, osećala je pritisak. “Pokušavala sam da razumem sve koji su bili protiv te moje odluke, te sam pomislila kako mogu da nosim perike da ugodim ljudima. Ali onda sam shvatila da su moji instinkti ispravni jer se nikada nisam osećala moćnije. Osećam se iskrenije. Osećam se kao da se ne pretvaram. Osećam se prijatno, moćno, na mnogo načina, što mislim da se vidi na mom licu. Jednostavno, to sam ja.”

Na kraju intervjua za magazin Vogue, Andie je istakla:

“Ne želim da ljudi očekuju da moram izgledati mlađe kako bih me bolje vrednovali ili im bila lepa ili poželjna. Takav odnos nemaju prema muškarcima! Volimo ih bez obzira na godine, čak su nam i šarmantniji s godinama i sedim vlasima. Želim da tako bude i sa ženama. Idemo bebi koracima ka tom cilju i sigurna sam, uspećemo.”

Fotografije: Profimedia

Najnovije