Harper's Bazaar Srbija

Anya Taylor-Joy: 20 nastupa na crvenom tepihu nove „kraljice“ stila

Zanimljiv bajkoviti stil glavne junakinje “The Queen’s Gambit”.

Interesovanje za glavnu junakinju uspešne Netflix-ove serije, „The Queen’s Gambit“, Anyu Taylor-Joy, trenutno je usmereno na njenu profesionalnu karijeru i lični život.

Ko je Anya Taylor – Joy koja glumi “Beth Harmon” i šta treba da znamo o njoj? Ono što je sigurno je da je talentovana devojka sa zanimljivim izborima u karijeri, a takođe ima neobičan stil koji zaslužuje pažnju.

I do sada su se svi možda fokusirali na izuzetne kostime serije, koji su dizajnirani da ožive modu 60-ih, međutim Anya Taylor – Joy ima poseban stilski put na crvenom tepihu. Odeću koju bira karakterišu dramatični i bajkoviti elementi zbog kojih izgleda kao razigrana „kraljica“ stila. Glumica je na ovom putovanju sarađivala sa mnogim stilistima, isprobala je odeću mnogih dizajnera, a takođe je otkrila da voli da eksperimentiše sa svojim nastupima na crvenom tepihu, gotovo težeći, kako je izjavila, „da bude malo dramatična“.

Videli smo je u kreacijama Dolce & Gabbana sa intenzivnim otiscima, kao i Gucci mini haljinama, dok joj kreacije Elie Saab i Miu Miu (koje je takođe birala za pojavljivanje na crvenom tepihu) takođe savršeno pristaju.

Nijedan stajling ne može biti potpun bez modnih dodataka, ali i odgovarajuće šminke, što Anya Taylor – Joy prevodi u sjaj, intenzivan ruž na usnama, statement minđuše, trake u kosi, pa čak i… zlatne krune.

Najzanimljivije stajlinge Anye Taylor – Joy na crvenom tepihu vam otkrivamo u galeriji fotografija.

Najnovije