Harper's Bazaar Srbija

Bezvremenska lepota Catherine Deneuve i u osmoj deceniji

Francuska glumica je ostala besprekoran primer lepote i stila.

Jedna od najpoznatijih francuskih glumica i večna ikona lepote i stila Catherine Denevue, prošlog meseca je napunila 78 godina, a tom prilikom, odlučili smo da zastanemo na trenutak i podsetimo se zbog čega ova slavna dama tako ponosno i zasluženo nosi brojne pozitivne epitete.

Bila je na naslovnici francuskog izdanja Vogue-a čak 16 puta, nekadašnje je zaštitno lice parfema Chanel br. 5, smokinga Yves Saint Laurenta, kultnog prtljaga Louis Vuittona, ali i predstavnica čitave Francuske kao zemlje (njena slika je korišćena za Marianne, nacionalni amblem slobode).

Pre svega, ona je glumica koja je snimila preko 100 filmova, a ostvarenje koje ju je potpuno lansiralo u orbitu je muzički film Jacques Demija iz 1964, “Šerburški kišobrani”, gde se prepoznaje po čuvenoj frizuri sa plišanom mašnom u kosi.

Tada su Catherine Deneuve i njen izgled plavuše bujne kose i nesvakidašnje francuske lepote dobili status ikone.

Kroz godine je nizala uspešne portrete misterioznih lepotica u filmovima istovremeno postavljajući trendove u svetu mode i lepote.

Na početku karijere, bila je poznata po hladnom držanju: posedovala je dozu distanciranosti i rezervisanosti.

Njen privatni život oduvek je bio zanimljiv, ali nikada skandalozan, iako je bila u ljubavnim vezama sa nekim od najsjajnijih reditelja i glumaca svog vremena.

Ona je u centru pažnje već više od pola decenije i za to vreme je uspela da održi besprekoran imidž, neukaljen nametnutim normama lepote i starenja.

Catherine Denevue je predstavnica svih francuskih dama, otmenost i sofisticiranost njeno su srednje ime, dok je lepotu koja je krasi dostojanstveno zadržala i do današnjeg dana.

Foto: Profimedia

Priredila: Natalija Knežević

Najnovije