"Black Panther" – Chadwick Boseman preminuo je u 43. godini života

Glavni glumac u čuvenom filmu “Black Panther” Chadwick Boseman, preminuo je u 43. godini života. Objavljeno je da se glumac četiri godine borio protiv raka debelog creva.

U zvaničnoj izjavi na njegovom Twitter nalogu navedeno je da je preminuo kod kuće, okružen porodicom. Boseman je glumio u širokom spektru popularnih filmova, ali pre svega kao „Crni panter“, u akcionom trileru Ryana Cooglera iz 2018. godine.

Prema zapletu, Chadwick Boseman, T’Challa, novi je vladar fiktivne države Wakanda koji je istovremeno i superheroj obdaren nadljudskim moćima. Film je postigao izuzetan komercijalni uspeh, postavši jedan od najgledanijih filmova u istoriji. I kritike su bile povoljne, a posebno iz progresivnog i liberalnog dela američke javnosti, oduševljenog time što je takav uspeh postigao film čiji je glavni protagonista crnac.

Film je prikupio preko milijardu dolara i dobio je nekoliko nominacija za „Oscara“.

Svi filmovi sa glumcem snimljeni su tokom njegove borbe sa rakom i brojnih sesija hemioterapije i hirurških intervencija. Boseman je postao pravi heroj i uzor afroameričke zajednice.

Aktivista za ljudska prava i najstariji sin Martina Luthera Kinga III izjavio je na Twitteru da je „Crni panter za mnoge bio superheroj. I uprkos svojoj četvorogodišnjoj borbi sa rakom, nastavio je da se bori i inspiriše. Nedostajaće nam.”

foto:bazaar.ru

 

Najnovije