Harper's Bazaar Srbija

Detalji o frizuri princeze Diane koje je malo ko primetio

Tajnu je otkrio njen lični frizer.

Topli osmeh, njen pristupačan karakter, plava olovka za oči i jedinstven način na koji je jednog dana mogla da nosi šortseve i prevelike dukseve, a drugog skupe toalete i biserne ogrlice nisu bili jedini razlozi zbog kojih se princeza Diana isticala.

Jedna od njenih najizrazitijih karakteristika bila je njena frizura sa volumenom, koji su sve žene tog vremena želele da kopiraju.

Svaka promena na kosi princeze izazivala je vesti u javnosti, a ona je bila umorna od naslova koji se odnose na njen izgled, a ne njene postupke. Tako je donela odluku koja je drastično smanjila obim publikacija vezanih za njen izgled.

Njen lični frizer Richard Dalton, otkrio je tajnu – kada je trebalo da putuje u Afriku, princeza je želela da promeni frizuru i njih dvoje su smislili jedini način na koji se ovo moglo dogoditi a da ne privuče paznju ljudi: da postepeno, tajno šišaju po nekoliko centimetara kose, tako da promena nije lako uočljiva.

“Morali smo biti vrlo oprezni. Morao sam da joj kratim kosu na svakih nekoliko nedelja.“ otkriva Dalton. Projekat je konačno uspeo tako što se Diana pojavila u Africi sa drugačijom frizurom, ali bez naslova u novinama.

Kate Middleton je takođe pozajmila ovaj trik od svoje svekrve.

Fanovi vojvotkinje svaku promenu proprate pažljivo, što rezultira time da vojvotkinja od Cambridgea sledi sličnu taktiku kao Diana kako bi izbegla česte publikacije u vezi sa svojim izgledom. Kada želi da obnovi izgled kose, ona vrši vrlo diskretne promene kako u boji, tako i u dužini, što prolazi nezapaženo, a njeni fanovi se fokusiraju na njen rad.

foto:hb.gr

Najnovije