Emma Thompson o starenju: Plastična hirurgija je oblik psihoze!

Oseća se super u svom telu, a nikad nije, niti bi se, podvrgla plastičnoj hirurgiji.

Šezdesetdvogodišnja Emma Thompson uskoro bi trebalo da ima svetsku premijeru filma “Good Luck to You, Leo Grande“, u kome igra glavnu ulogu, udovicu koja unajmljuje mušku poslovnu pratnju kako bi konačno mogla da istražuje svoju seksualnost i seks, koji joj je nedostajao u braku. Osim o novoj ulozi, u seriji velikih intervjua koje je dala poslednjih dana, povodom promocije filma, govorila je o tome kako izgleda biti glumica u sedmoj deceniji

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Annapurna (@annapurnacine)

Na pitanje da li je ikad razmišljala o tome da se podvrgne plastičnoj operaciji ili neobičnom tretmanu ulepšavanja,  glumica je otkrila da je apsolutno protiv toga.

Ja zaista ne razumem zašto bi to neko radio sebi? Iskreno mislim da je odlazak pod nož, kako biste izbegli nešto što je prirodno i neminovno, kao što je starenje, oblik kolektivne psihoze. Po meni je to veoma luda stvar, ispričala je. 

Glumica tvrdi da je oduvek bila militantna feministkinja, posebno kad je reč o ženskom telu i tome šta nam društvo govori da treba da radimo sa njim i šta da očekujemo od sebe. Dvostruka Oskarovka rekla je da je jedan od najvećih trijumfa njenog novog filma, koji je imao online premijeru na Sandensu, to što prikazuje telo koje je prirodno, netretirano, nefiltrirano, koje prirodno stari.

Ne bi li se pripremila za ulogu, u kojem ima scenu gde je snimaju speda dok je skroz gola, ona i njen partner, glumac Daryl McCormack, koji igra poslovnu pratnju, zajedno sa rediteljkom, Sophie Hyde, mnogo su razgovarali  o vezi koju imamo sa svojim telom, pričali su o tome šta vole na sebi, ali otkrivali i ono čime nisu zadovoljni, otkila je Emma u intervjuu za Cinema Café na Sandensu.

Društvene norme i očekivanja su otežala skidanje, smatra glumica.

Veoma izazovno skinuti se go u 62. Ništa nije drugačije meni, glumici, koja to treba da uradim na setu, na snimanju filma pred gomilom ljudi, od obične žene koja to treba da uradi kod kuće. I dalje, i u ovim godinama se zadržalo to shvatanje da treba da budete fit, možda je u ovim godinama i gore.

Godine su joj pomogle da bude opuštenija dok je gola u kadru. 

Da mi je ranije ponuđena uloga u kojoj skoz treba da budem gola, mislim da to ne bih mogla da uradim. Na sve to, dodatno je izazovno jer je moje telo potpuno prirodno, netretirano.

Otkrila je i da joj je sve olakšao mladi partner.

– Najvažnije mi je bilo to što sam u potpunosti mogla da se oslonim na njega i da se smejem.

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram  

Najnovije