Harper's Bazaar Srbija

Ethan Hawke: Početak poslednjeg čina glume

Glumac otvoreno o poslednjim glumačkim danima.

Kada jedan od najboljih glumaca na svetu izjavi: “I’m at ‘the Beginning of My Last Act’ as an Actor” ne preostaje vam ništa drugo nego da mu verujete. Nažalost, Ethan Hawke ne želi da igra do poslednjeg dana.

Pedesetjednogodišnji glumac, u velikom i nikad iskrenijem intervjuu koji je dao za IndieWire, otkrio je da mu je ostalo još malo glumačkih dana i da želi maksimalno da ih iskoristi za najbolje moguće uloge.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @insidemywrld_

Poznat po mnogim filmovima – proslavilo ga je Društvo mrtvih pesnika (tada je imao 18 godina), pa Reality Bites koji je snimio sa 24, a onda Before Sunrise u dvadeset petoj – 18 godina kasnije je igrao i bio scenarista dva nastavaka tog kultnog ostvarenja – Before Sunset i Before Sunrise.

Postao je i reditelj – 2001. Snimio je Chelsea Walls, potom se kao šouraner ostvario u seriji The Good Lord Bird, a sada i režiser dokumentarne serije za strimnig platform HBO Max, The Last Movie Stars, o životima i karijeri Paula Newmana i Joanne Woodward. 

–  Definitivno sam napravio preokret od toga da kao stariji glumac igram mlade likove ka tome da kao relativno mlad glumac igram starce. Ali, to je početak, znate, otvorio se Hawke.

Hawke smatra da je uloga Johna Browna u seriji The Good Lord Bird bila početak njegove karijere kao starijeg glumca.

To je moj poslednji čin. Ali, početak poslednjeg čina. Uhvatio sam sebe kako razmišljam o ulogama koje treba da igram, a koje ne treba da prihvatam jer mi nije mnogo ostalo do kraja karijere. Imam taj osećaj o prolaznosti vremena, svestan sam ga. Kada sam bio mlađi, razmišljao sam – uradiću ovo, uradiću ono, mogao bih da snimam ovo – dobro je da steknem iskustvo, da probam nešto drugaije, misleći da imam sve vreme ovog sveta. A sada sam u fazonu – radio sam to i to, a baš ništa nisam naučio iz toga ili – ovo je trebalo da uradim mnogo bolje ili bolje bi bilo da sam proveo tri meseca sa svojom porodicom nego što sam snimao to. Kritičniji sam, ispričao je Hawke.

Premijeru nove dokumetarističke serije, The Last Movie Stars,  u kojoj se Hawke nalazi u ulozi reditelja gledajte od večeras na HBO Max platformi. 

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije