FKA Twigs lansira dobrotvornu inicijativu za pomoć seksualnim radnicama

Pevačica je najavila prikupljanje sredstava u dobrotvorne svrhe.

Britanska pevačica FKA Twigs odlučila je da podrži one koji se obično ne spominju kada se govori o socijalnoj podršci stanovništva – seksualnim radnicima. U partnerstvu sa dobrotvornim organizacijama SWARM, Lysistrata i East London Strippers Collective ona se bavi prikupljanjem sredstava za seksualne radnike, koji su izgubili prihod zbog karantina i uručila je donaciju u iznosu od 10 000 funti.

U postu na Instagramu, pevačica je rekla da je ta inicijativa za nju duboko lična: „Imala sam 19 godina kada sam savladala prve pokrete na šipci dok sam radila kao hostesa u muškom klubu. Za one koji to nisu znali, posao hostese je kada jedna osoba plati drugoj osobi za to vreme, a to može biti bilo šta, od ugodnog razgovora za večerom do seksualnih usluga, a klub dobije nešto novca. Moje iskustvo odrastanja u takvom okruženju nije me oblikovalo samo kao snažnu i nepokolebljivu ženu, već i moj rad kao muzičara i umetnika – ponekad nesvesno.“

Twigs je takođe izjavila da, pored prikupljanja novčanih sredstava, namerava da se bori protiv stigme i zalaže se za prava seksualnih radnika: „Mislim da je vreme da se napravi korak napred i uvaži izazov sa kojim se seksualne radnice suočavaju, posebno u ovim nesigurnim vremenima. Njihovi prihodi su praktično nestali zbog zatvaranja i većina njih nema pristup finansijskoj pomoći koju imaju drugi.”

Pevačica je najavila da će ove nedelje njene društvene mreže postati platforma za dobrotvorne organizacije.

foto:bazaar.ru

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FKA twigs (@fkatwigs) onAug 4, 2020 at 8:22am PDT

Najnovije