Čega se stidi zvezda erotske trilogije “50 nijansi”

Jamie Dornan stekao je svetsku slavu tumačeći lik Christiana Grey-ja.

Iako je Jamie Dornan stekao svetsku slavu ulogom Kristijana Greja, sadomazohističkoig milijardera, u erotskoj trilogiji 50 nijansi, umalo da mu ta slava presedne. Filmska kritika je sva tri filma sahranila, ali Dornan nimalo ne žali zbog svoje odluke.

Bio sam deo frašize koja je zaradila više od jedne milijarde dolara i ni po čemu nije učinila štetu mojoj karijeri. Ne stidim se da kažem da je trilogija 50 nijansi u finansijskom smislu preobrazila život moj, i moje porodice. Zbog toga ću uvek biti zahvalan – izjavio je glumac rodom iz Severne Irske. – Iako su kritičari imali da kažu mnogo toga negativnog o filmovima, fanovima koji su voleli knjige, filmovi su se svideli. Ipak, imam problem s tim što celu franšizu mnogi vide kao šalu. Svi koji su učestvovali na stvaranju trilogije, uključujući mene, naporno su radili i dali sve od sebe – istakao je on.

Glavni junaci filma Pedeset nijansi siva

Posle premijere poslednjeg nastavka trilogije 2018. godine, Dornan je priznao kako je osećao ogroman pritisak da svetu dokaže svoj glumački talenat.

– Kada god bih snimio neki film, u medijima bi uvek naglasili da je to nešto najbolje što sam učinio nakon 50 nijansi. Još uvek imam osećaj da se moram dokazivati i plaćati cenu svoje odluke da glumim u trilogiji – priznao je Dornan.

Pre no što je postao glumac, on je za život zarađivao kao model u kampanjama poznatih brendova poput francuskog Diora i Calvina Kleina. Priznao je da se u tom periodu stideo karijere modela, pa je devojkama koje bi upoznao govorio da je pejzažni arhitekta: “Nisam voleo da budem model i dan danas ne volim kada me neko fotografiše jer mi je to potpuno čudno i neprirodno. Nije zabavno kada vam neko stalno govori kako bi trebali da pomičete glavu”, zaključio je glumac.

Tekst: Milica Đorđević 

Fotografije: Profimedia 

Najnovije