Harper's Bazaar Srbija

Kate Middleton je objavila knjigu fotografija “Hold Still”

Knjiga fotografija sadržaće svih 100 slika sa izložbe Nacionalne galerije portreta koju je Vojvotkinja od Cambridgea predvodila 2020. godine

Fotografija je velika strast Kate Middleton, a sada, ona svoju ljubav prema umetnosti donosi na stranice nove knjige kako bi prikupila novac za dobrotvorne svrhe. Zajedno sa britanskom Nacionalnom galerijom portreta, vojvotkinja je najavila objavljivanje knjige “Hold Still” na kojoj je 100 portreta ljudi iz Velike Britanije istaklo različita iskustva tokom prvog nacionalnog karantina u zemlji.

Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020 uključuje uvod koji je napisala Kate, koja je pokrovitelj Nacionalne galerije portreta.

“Kada se osvrnemo na pandemiju COVID-19 u narednim decenijama, pomislićemo na izazove sa kojima smo se svi suočavali – voljene osobe koje smo izgubili, produženu izolaciju od naših porodica. Ali pamtićemo i pozitivne stvari: neverovatnu dobrotu i junake koji su se pojavili iz svih društvenih slojeva i kako smo se zajedno prilagodili novoj normalnosti“ – napisala je Kate u uvodu.

Ona nastavlja, „Kroz Hold Still, želela sam da iskoristim moć fotografije da stvorim trajni zapis onoga što smo svi mi doživljavali – da uhvatim priče pojedinaca i dokumentujem značajne trenutke za porodice i zajednice dok smo živeli kroz pandemiju.“

U knjizi je prikazan i novi portret vojvotkinje koji je snimio fotograf Matt Porteous, prikazujući Kate odevenu u crveni džemper u bašti svog doma u Anmer Hall-u dok drži profesionalni fotoaparat.

Novac prikupljen od prodaje koristiće brojnim dobrotvornim programima, a 50% neto prihoda ide u pomoć Nacionalnoj galeriji portreta, kako bi mogla da nastavi da organizuje obrazovne programe širom Britanije. Druga polovina će pružiti podršku vodećoj dobrotvornoj organizaciji za mentalno zdravlje Mind, uključujući inicijative za podršku koje se vode u lokalnim zajednicama širom zemlje.

Direktor Nacionalne galerije portreta, dr Nicholas Cullinan, izjavio je: „Javni odgovor na Hold Still, predvođen našim pokroviteljem, njenim kraljevskim visočanstvom, Vojvotkinjom od Cambridgea, bio je fenomenalan. Predane fotografije pomogle su u stvaranju objedinjujućeg i katarzičnog portreta života u karantinu. “

Pored prikazivanja 100 slika sa izložbe i priča, knjiga će se osvrnuti i na istaknute događaje sa izložbe zajednice u oktobru 2020. godine, na kojoj su brojni portreti deljeni na bilbordima širom Ujedinjenog Kraljevstva.

foto:harpersbazaar.sg

Najnovije