Kojoj glumici Holivud daje najviše novca? Ona je ta!

Iako nema ni trideset godina, privlačna Australijanka je uspela ono što je malo kojoj koleginici pošlo za rukom: da snimi 19 filmova u svega pet godina

U pet godina 19 filmova – ovaj impresivni rezultat je plavokosoj lepotici Margot Robbie zvanično doneo titulu najzaposlenije glumice u Holivudu. Time je 29-Australijanka iza sebe ostavila mnoge iskusnije koleginice kao što su Nicole Kidman i Natalie Portman.

Prema analizi PartyCasina, Robbie je bila zvezda u čak 15 projekata. Imala je dve sporedne uloge, u jednom je radila i kao producentkinja. Ovom opusu je dodata uloga u kratkometražnom filmu. Drugim rečima, Robbie je žena kojoj je Holivud poslednjih pet godina nudio najviše uloga. Njena zemljakinja Kidman je zauzela treće mesto na ovoj listi, a Amerikanka Portman je na drugom. Robbie je najznačajnije uloge ostvarila u blokbasterima Bilo jednom u Holivudu, One su bombe, Marija, kraljica Škotske, kao i u biografiji američke klizačice Ja, Tonya. Ipak, i ostvarenja kao što su Ptice grabljivice, Odred samoubica, Viski tango Fokstrot, Zbogom, Kristofer Robin, pa i Legenda o Tarzanu bile su dovoljno dobra prilika da mlada Australijanka pokaže šta sve može. Još pre tridesete dobila je priliku da igra samu sebe u komediji Veliki mali.

U visoke krugove sedme umetnosti Margot Robbie se probila ulogom Naomi u Vuku s Vol strita, gde je dobila priliku da igra uz neponovljivog Leonarda Di Caprija. Tada, 2013. godine, malo se znalo da je zgodna plavuša već imala iskustva u glumi. Igrala je u fimovima Aarona Aasha, prvo u I.C.U, pa u Osvetniku. Na audiciju je stigla sama jer još nije imala agenta. Ipak, reditelja je toliko oduševila da joj je odmah dao ulogu u prvom filmu, potom i u drugom.

Iako je na prvom mestu ženske zvezdane postave u Holivudu, Robbie je na ukupnoj listi najzaposlenijih glumaca na petom mestu. Ispred nje suvereno vode Nicholas Cage, Samuel L. Jackson, Brad Pitt i Will Farrell. Negde pri vrhu je još jedan Australijanac, Chris Hemsworth, koji je u poslednjih pet godina radio na 15 filmova.

 

Autor: Milica Đorđević

Foto: Profimedia

Najnovije