Harper's Bazaar Srbija

Kourtney Kardashian je govorila o autoseksualnosti – orijentaciji u kojoj osoba oseća privlačnost prema sebi

Više od samog narcizma!

Kourtney Kardashian je na svom sajtu Poosh podelila članak o autoseksualnosti koji se fokusira na teme vezane za način življenja, zdravlje i lepotu. U njemu poznata ličnost odgovara na pitanje šta je autoseksualnost i kako se ona manifestuje, uz pomoć terapeuta i osnivača QueerSexTherapy – Casey Tanner.

Članak započinje rečima: „Da li ste autoseksualac? Kratki odgovor je da, najverovatnije. U stvari, svi smo bar malo autoseksualni“. U tekstu se navodi intervju sa terapeutom i osnivačicom QueerSexTherapy, Casey Tanner, koja autoseksualnost definiše kao „osobinu kada se osoba sama okrene sebi“.

U nastavku se pružaju primeri autoseksualnog ponašanja, poput nošenja lepog donjeg veša, lepe frizure i šminke. „Ako vas je sopstveni osećaj za vašu seksualnost, bez obzira na nekoga drugog, uzbudio, onda je to autoseksualnost i to je sasvim normalno“, kaže se u tekstu.

Možda Kourtney Kardashian i dalje meša autoseksualnost sa običnim narcizmom. Prema različitim rečnicima, pojam „autoseksualnost“ znači nedostatak seksualne privlačnosti prema nekome ko nije on sam. Ali zvezdu nećemo ubeđivati ni u šta.

harpersbazaar.ru

Najnovije