Harper's Bazaar Srbija

Matthew McConaughey otkriva kako je propustio glavnu ulogu u Titaniku

Matthew McConaughey otkriva šta se zaista dogodilo na njegovoj audiciji za film Titanik.

Na mnogo načina, Titanik iz 1997. godine bio je poslednji holivudski old-school blockbuster, oslanjajući se na moć zvezda i dramatičnu priču koja je osvojila publiku. Glasine oko nastanka filma od tada su poprimile epske razmere. Jedna dugogodišnja legenda glasila je da je Matthew McConaughey trebalo da glumi glavnu ulogu Jacka Dawsona, koju je inače dobio Leonardo DiCaprio.

U intervjuu sa Robom Loweom, McConaughey je priznao da je njegova audicija prošla tako dobro da je bio siguran da je dobio ulogu.

Dok je glumac čitao tekst sa Kate Winslet scena je zabeležena na video snimcima, kako bi mogli da vide kako će sve izgledati na ekranu. Nakon toga, Matthew je napustio prostorije, a neko iz filmske ekipe ga je ispratio i rekao da je sve prošlo u najboljem redu. Iz snažnih pozdrava umetnik je shvatio da je njegovo izvođenje zaista imalo efekta i da je dobro prošao.

“Zaista sam mislio da sam dobio ulogu“, objasnio je glumac u podcastu sa Robom Loweom.
 

U vreme kada je Titanik nastajao, režiser James Cameron tražio je harizmatičnu osobu da preuzme ulogu Jacka. Matthew McConaughey je već tada bio afirmisana filmska zvezda. Ali Cameron je na kraju zaključio da je za ulogu Jacka potreban neko mlađi. Tada mu je skrenuta pažnja na mladog glumca po imenu Leonardo DiCaprio.

Na nesreću, DiCaprio nije bio zainteresovan za snimanje ovog filma, ali njegova audicijska scena osvojila je Camerona, uprkos tome što se sam glumac nije previše trudio.

Ipak, Camerona instinkt nije prevario, jer je film doživeo jedan od najvećih uspeha svih vremena. DiCapriov nastup pokazao se toliko neodoljivim da je “Leomania” postala legitimni fenomen pop kulture, a uloga Jacka Dawson-a obeležila je DiCapriovu karijeru.

Što se tiče Matthewa McConaugheya, uspeo je da se oporavi od neuspele audicije za Titanik i nastavio da snima niz komercijalno uspešnih filmova.

U nastavku pogledajte podcast u kome je glumac ispričao ovu zanimljivu priču.

Najnovije