Harper's Bazaar Srbija

Neočekivan izbor domaćina za Met Galu 2022

Ovogodišnja tema bala je "In America: An Anthology of Fashion", i mi ne možemo da dočekamo prvi ponedeljak u maju i sve te blistave kostime red carpet-a.

Prvi ponedeljak u maju rezervisan je za Met Galu, sa vrlo dobro poznatom lokacijom, u Metropolitan Museum of Art u Njujorku. Događaj koji se održava na godišnjem nivou, proslaviće izložbu Instituta za kostime na temu američke mode, pod nazivom “U Americi: Antologija mode”. Svake godine, blistavi bal – koji obezbeđuje primarni izvor finansija za godišnji prihod Instituta za kostime – na crvenom tepihu dočekuje glumace, pevače, dizajnere i modele sa A-liste.

Ovog maja, Regina King, Blake Liveliy, Ryan Reynolds i Lin-Manuel Miranda biće zvanični domaćini večeri. Uloge počasnih organizatora i dalje će igrati Tom Ford, Adam Mosseri i Anna Wintour.

Tema i izložba 2022. godine, In America: An Anthology of Fashion, drugi je deo promišljenog omaža istoriji američke zemlje. Prvi deo, pod nazivom  In America: A Lexicon of Fashion, održan je (sa izuzetkom) u septembru prošle godine zbog pandemije.

“Antologija mode” biće otvorena za javnost 7. maja. Kroz seriju instalacija u prostorijama američkog krila, nova izložba istražuje osnove američke mode. Biće prikazani dizajneri i krojači koji su radili u SAD od 19. veka do sredine kasnog 20. veka. Očekujte otprilike 100 zadivljujućih kreacija muških i ženskih odela koja će biti izložena.

Šta je podjednako važno kao istorijska garderoba? Ona koju ćemo videti 2. maja na crvenom tepihu Met Gale za 2022, kao i veoma interesantan izbor domaćina večeri, koji će voditi ovogodišnji bal slavnih. 

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije