“Nisam mogla više”: Bella Hadid otkrila zbog čega je objavila fotografiju na kojoj plače

"Nisam više bila u stanju da objavljujem lepe, srećne fotografije."

Sredinom novembra prošle godine, Bella Hadid je svoje pratioce na Instagramu iznenadila serijom fotografija na kojima plače uz prilično dug opis koji otkriva da poznati model ima ozbiljnih problema sa mentalnim zdravljem. 

Iznenađujuće? Ili ipak ne? Ili vas ova vest ne dotiče?

Iako poznate ličnosti, čime god se one bavile, izgledaju kao da nemaju niti jedan problem u životu, stvarnost je obično drugačija. Uostalom, ako je tačno da su i one ljudi od krvi i mesa, što jesu, baš kao i mi, zašto ne bi smeli da imaju dobre i loše dane – baš kao i mi? Problem je jedino u tome što se poznati retko odlučuju da javnosti predstave ovaj deo sebe, zbog čega nas potezi poput ovog Bellinog ostavljaju u čudu. Sa jedne strane, kao da smo otkrili neku svetu tajnu, a sa druge, na neki čudan način se osećamo spokojnije – zaista nismo sami. 

Bella Hadid je još jedna pripadnica generacije Z koja je objavila fotografiju na kojoj plače – ali zašto?

Iako je već tada podelila sa pratiocima razlog objavljivanja ovih fotografija, Bella Hadid je tek u nedavnom intervjuu otvoreno govorila o o celom tom događaju i reakcijama koje je izazvala. 

“Imam dobre dane. Danas je dobar dan. Osećam se bolje, ne osećam se depresivno. Nisam toliko anksiozna kao obično. Ali, sutra bih mogla da se probudim i osetim se sasvim suprotno. Zato mi sve ovo i jeste tako preplavljujuće”, izjavila je Bella dodavši da je navikla na to da ima uspone i padove u raspoloženju, uprkos tome da joj to teško pada.

“Pišem dnevnik svakog jutra”, kaže model i dodaje: “Važno mi je da imam taj ritual i taj trenutak za sebe. Pokušavam da svakog jutra radim meditaciju zahvalnosti…” 

Poslednje tri godine bile su naročito izazovne za Hadidovu koja se suočavala sa ozbiljnim depresivnim epizodama. Kao i svako ko se prvi put suočava sa takvim stanjem, ni ona nije mogla rečima da opiše ono što oseća. Tu su i nastupile fotografije. Kad god bi je majka ili doktor pitali kako se oseća, ona bi im poslala fotografije umesto tekstualnog odgovora. Kako kaže, tako joj je bilo najlakše da dočara psihičku, ali i fizičku bol koju je osećala. 

To što je svoj izazov sa mentalnim zdravljem podelila javno, za Bellu je bilo oslobađajuće. “Želela sam da uverim sve one koji se osećaju kao ja da je u redu osećati se tako”, iskrena je Hadidova. Reakcije i reči podrške koje je tada dobila učinile su da se oseća bolje jer je i sama shvatila da u svemu tome ipak nije sama. 

I iako postoje ljudi, naročito na društvenim mrežama, koji su ovaj potez okarakterisali sa “sirota mala bogatašica” aludirajući na to da je samo razmažena i da želi da privuče pažnju, Belli to ne smeta. Kako kaže, primetila je da se polako razvija taj online pokret koji zagovara iskrenost i otvorenost, iznad estetike koju, recimo, neguje Instagram, i to je jako raduje. “Biti stvaran je nova realnost i to je ono što mi je važno”, zaključuje model. 

I ne možemo više da budemo saglasni sa njom. 

Foto: Profimedia

Priredila: Ivana Tomić

Najnovije