Harper's Bazaar Srbija

Od ove količine novca koju je princeza Diana ostavila Harry-ju on je uspeo da izgradi život sa Meghan

Voljena princeza bila je sve samo ne prosečna, slatka Britanka.

Da li ste znali da Lady Diana Spencer potiče iz čuvene porodice britanskog plemstva sa kraljevskim poreklom? Njen otac John bio je osmi u nizu grof Spencer od Altropa.

Nasledstvo princeze Diane podrazumeva milione funti, kao i veliki deo vrednog porodičnog imanja.

Oporukom koju je ostavila iza sebe, Diana je svakom od svojih sinova u amanet ostavila po 10 miliona dolara, koje su William i Harry mogli da koriste od trenutka kada napune 25 godina.

Tokom CBS-ovog intervjua koji je Oprah Winfrey uradila u martu 2021, Harry je otkrio kako je upravo novac koji mu je majka ostavila omogućio njegov izlazak iz kraljevske porodice.

“Nakon odluke da nastavimo zajednički život u Americi, moj otac – princ Čarls, automatski je isekao sve finansijske izvore kojima sam kao pripadnik kraljevske porodice imao pristup. U tom trenutku najvažnije mi je bilo da za sebe i svoju porodicu obezbedim sigurnost. Imao sam ono što mi je majka ostavila u testamentu i upravo to osiguralo nam je život u Americi. Bez tog novca ne bismo bili u mogućnosti da uradimo ovo”, objasnio je Harry.

U trenutku kada je preminula, bogatstvo princeze Diane procenjivalo se na iznos od 25 miliona funti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Crowns (@thecrowns.ru)

Naime, 1996. nakon pet godina braka, brakorazvodnom parnicom od princa Čarlsa, princeza je dobila 22.5 miliona funti u kešu. U pitanju je iznos manji od trećine onoga što je Diana zapravo zahetvala – 75 milona funti.
Dianine sudske troškove tokom parnice takođe je platio Čarls, u pitanju je iznos od 600.000 dolara.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije