Harper's Bazaar Srbija

Ovo je njegovih pet minuta: Svi razlozi zbog kojih obožavamo Pedra Pascala

Čilenaski glumac nam poslednjih dana, s dobrim razlogom, ne iskače samo iz frižidera.

Ako znate ženu koja na pomen imena Pedra Pascala automatski ne razvuče lice u osmeh, čestitamo, pronašli ste retku vrstu! Čileanski glumac je naprosto neodoljiv, i to ne samo suprotnom polu. Zapazili smo ga još u Igri prestola, gde je bio Oberyn Martell – veliki ratnik i ljubavnik iz Dorne, jedan od najšarmantnijih likova u čitavom serijalu, za čijim smo pogubljenjem patili kao i kad su dekapitirali Neda Starka. Potom smo ga gledali u Narcosu, kao Javiera Peñu, DEA agenta koji pokušava da stane na put Escobaru i njegovom ozloglašenom klanu, pa smo ga obožavali u Mandalorianu, ne mogavši jedino da se pomirimo sa činjenicom da ispod čelične maske vojnika čujemo samo njegov glas, a sada strepimo nad njegovom sudbinom antiheroja Joela u seriji The Last of Us.

No, iako Pascal ima pojavu koja se retko zaboravlja, nije odmah prepoznat u Holivudu. Rođen kao José Pedro Balmaceda Pascal, 1975. godine u Santiagu, glumac u mladosti odlazi na studije glume u Orange County School of the Arts u Kaliforniji, nakon čega se seli u Njujork, gde diplomira na Tisch School of the Arts. Nakon serije epizodnih, u ostvarenjima kao što su Buffy, ubica vampra, Graceland, The Good Wife, Homeland, The Mentalist, veće uloge počinje da dobija tek u svojim četrdesetim. Ovih dana promoviše treću sezonu serije Mandalorian, gde na crvenim tepisima i televizijskim gostovanjima pokazuje neopisivo šarmantnu i duhovitu stranu svoje ličnosti, ali i modni stil na koji nismo navikli – u Londonu se pojavio u kropovanom džemperu brenda Acne Studios i crvenim pantalonama, a potom u Los Anđelesu u žutoj košulji, sivim zvoncarama i džemperu senf boje zavezanim preko ramena, uz naočare sa debelim crnim okvirom koje u poslednje vreme ne skida (Andy Wolf® 4590).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Disney+ UK (@disneyplusuk)

Ako ste ljubitelj serija, onda ste sigurno gledali ili gledate neko od gorepomenutih Pedrovih ostvarenja, a mi vam u nastavku predstavljamo uloge u kojima je podjednako šarmantan. Gledajte i uživajte.

Maxwell Lord (Wonder Woman 1984)

Javi Gutierrez (Nepodnošljiva težina ogromnog talenta)

Whiskey (Kingsman 2)

Kao SNL gost

U Sijinom spotu za pesmu Fire Meet Gasoline sa Heidi Klum 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram, YouTube

Najnovije