Russell Crowe priznao posle 20 godina

Hteo je da odbije ulogu koja mu je na kraju donela planetarnu slavu i Oskara. Pogađate li o kom je filmu reč?

Australijska zvezda Russel Crowe poznat je po tome da dugo razmišlja pre no što prihvati neku ulogu, a da previše zahteva može da škodi, otkrio je nedavno u TV emisiji The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Odbio je do sada dosta scenarija, a malo je nedostajalo da ne zaigra u dva filma, od kojih mu je jedan doneo planetarni uspeh.

Teško se odlučio za najnoviji film “Unhinged”, a da li je pogrešio, utvrdićemo narednog meseca, kada se ovo ostvarenje nađe pred publikom. A drugi? Pogađate, hteo je da odbije ulogu rimskog generala koji završava kao “Gladijator”. Ovaj film mu je pre dvadeset godina na kraju doneo Oskara za najbolju mušku ulogu.

Crowe je u poslednjem intervjuu rad na “Gladijatoru” nazvao “jedinstvenim iskustvom”, delimično i zato što je prvi scenario bio, kao tvrdi, “veoma loš”.

– Producent nije znao da sam ja već imao kopiju scenarija, i rekao je: “Ne želim da vam šaljem scenario koji imamo, zato što vam neće odgovarati. Ali, želim da vas ohrabrim da se sastanete sa Ridleyem Scottom” – otkrio je Crowe šta ga je ipak zainteresovalo. Ostalo je istorija. Glumac i režiser su se razumeli “na prvu”, a lik ponosnog rimskog generala koga izdaju i oteraju u ropstvo osvojio je najpoznatiju filmsku nagradu. – Dvadeset godina kasnije ljudi i dalje pričaju o njemu. To se ne događa sa svakim filmom – zaključio je Crowe.

Ridley Scott je takođe nedavno obelodanio šta se događalo iza kulisa “Gladijatora”. Crowe je za dlaku izbegao kandže pravog tigra, a snimanje je prekinuo kada je iznenada umro Oliver Reed, koji je igrao robovlasnika, potom i prijatelja glavnog lika. U novom filmu, trileru  “Unhinged”, teško ćemo prepoznati nekadašnjeg zavodnika. Za tu ulogu je 56-godišnji glumac morao dosta da se ugoji, kako bi uverljivo odigrao nestabilnog čoveku čiji bes eksplodira kada mu se put ukrsti sa nepoznatom ženom.

Autor: Milica Đorđević

Fotografije: Profimedia

Najnovije