Kristin Davis: “Starenje pred budnim okom javnosti veoma je stresno”

Čini se da mnogi fanovi "Seks i grada" ne žele da prihvate činjenicu da heroine serije - ipak stare.

Kristin Davis oživljava ulogu Charlotte York više od dve decenije, i uprkos činjenici da su i glavne glumice „Seks i grada“ ostarile (što se uporno potencira u nastavku serijala), mnogi u tome nalaze razlog za kritiku.

„Može biti izuzetno stresno stariti i upoređivati se sa svojom mnogo, mnogo, mnogo mlađom verzijom sebe“, rekla je 56-godišnja glumica o glasinama vezanim za svoj i fizički izgled svojih koleginica sa projekta.

„Da sam iz običnog života, osećala bih se dobro. Osećala bih se odlično! Zdrava sam, jaka sam, imam trogodišnjeg sina, kog nosim u naručju i sve je dobro — ali, ne, ja sam na televiziji, gde se svaki deo mog fizičkog bića analizira“, nastavila je.

„Taj deo je uvek bio veoma stresan i težak za mene, jer, koliko god da se osvrćem na svoj život i pomislim: „Oh, izgledala sam sjajno tada“, nikada to ne mislite zapravo tada. Pretpostavljam da niko ne radi.”

Kristin Davis, Sarah Jessica Parker i Cynthia Nixon našle su se na udaru komentara u vezi sa njihovim izgledom od kada su prve fotografije iz nastavka „And just like that“ pojavile na internetu.

„Biće uvek loših slika, i pričaće se o njima, i raspravljaće o tvojoj kosi, tvom licu, tvom ovom i onom i tako je, pretpostavljm… barem u ovoj industriji”, objasnila je glumica.

Kristin je priznala da ovo nije izolovano pitanje – žene, bez obzira da li su poznate ili ne, dugo su se pridržavale nemogućih standarda lepote.

„Želim da verujem da u životu postoji mnogo više od pukog fizičkog izgleda, ali u našoj kulturi je neizbežno da kako starite, posebno ako ste žena, budete ocenjivani na osnovu toga kako izgledate. To je veći kulturni razgovor koji treba da vodimo, ali trenutno je teško“, završila je Kristin.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.Mišović

Najnovije