Harper's Bazaar Srbija

Victoria Beckham: Evolucija stila kroz godine

Uoči 50. rođendana Victorije Beckham, sagledajmo kako je izgradila svoj stil

Victoria Beckham

Pop zvezda i modna dizajnerka, Victoria Beckham, poznata je po svom stilu. Victoria svojim odevnim kombinacijama privlači pažnju i nalazi se na listama najbolje obučenih. Od mini haljina uz platforme do neutralnih osnova uparenih sa upadljivim dodacima, Victoria je postala sinonim za sofisticirano odevanje. Iako je prošlo skoro 30 godina od njenog uspona ka slavi, zvezda je i dalje nezaobilazna u svetu mode. Bez obzira da li se pojavljuje u sjajnom autfitu ili ga dizajnira, Victoria je sebi obezbedila mesto u modnom svetu. U nastavku, sagledaćemo kako se njen stil menjao kroz godine.

Muzička grupa ,,Spice Girls” sastojala se od 5 devojaka: Scary Spice, Sporty Spice, Ginger Spice, Baby Spice i Posh Spice. Odisale su mladošću, kempom, i izuzetnom energijom. Svaka od njih posedovala je individualan stil, kojim su privlačile veliku pažnju medija i javnosti. Posh spice, Victoria Beckham, oduvek se opredeljivala za svedenije komade za razliku od svojih koleginica. Na crvenom tepihu MTV Music Awards 1997. pevačica je izgledala zanosno u mini kožnoj haljini. Ovakav kroj postao je go to za Victoriju Bechkam 1990-ih. Haljinu je uparila sa crnim sandalama koje se uvijaju oko listova.

Iako Victoria danas važi za ženu od velikog stila, dešavalo se da i ona omaši u svom izboru. Naime Victoria i David Beckham, prisustvovali su otvaranju butika Versace Coutur Jeans, u Londonu 1999. Par se pojavio u kožnom biker ansamblu, koji nije pristajao ni jednom, ni drugom supružniku.

Victoria Beckham

2000-e godine su period kada je Victoria prigrlila sofisticiraniji stil. Victoria I David su poznati po svojoj sinhronizaciji u oblačenju. Međutim, na radost mnogih, svoje kožne komplete su ostavili za sobom.

Victoria se pojavila na Swarovski Fashion Rock eventu u Monaku, u kreaciji Roberto Cavallia. Dvobojna haljina joj je savršeno pristajala, naglašavajući njenu figure.

Godinu dana kasnije na Chanel reviji, imali smo prilike da je vidimo u sada već njenom prepoznatljivom stilu. Minimalistički izgled sačinila je od crne haljine i oversized naočara za sunce. Ceo look upotpunils je crnim stiletto štiklama i torbom.

Iste godine, Victoria je zablistala u haljini dizajniranoj od strane Rolanda Maureta. Haljina je imala dekolte u obliku srca i punu suknju, koju je uparila sa satenskim cipelama i ogrlicom od rubina.

Foto: Profimedia

Najnovije