Harper's Bazaar Srbija

Za nju je vreme stalo: Gabriela Sabatini u 52. godini izgleda zanosno

Kao da ni dan nije prošao od kada je bila jedna od najboljih teniserki sveta.

Bila je jedna od najboljih teniserki sveta, mada ne i broj 1. Iako je osvojila dva Grand Slam naslova, nastupila je na Olimpijskim igrama, gde se izborila za srebro, a 1984. postala je najbolja juniorska igračica na svetu.

Profesionalnu karijeru Gabriela Sabatini je okončala sa samo 26 godina, a danas živi mirno u svom velikom stanu u Buenos Airesu, ukoliko se, naravno, ne računa to što uživa u onome što danas najviše voli – putovanjima. 

Proslavljena Argentinka je nedavno snimljena u društvu s argentinskim profesionalnim igračem pola Adolfom Cambiasom, ali ono što su njeni obožavaoci prvo primetili jeste da je za 52-godišnju bivšu majstorku tenisa vreme, jednostavno, stalo.

Cambias, inače šampion pola, poznaje male tajne stare aristokratske zabave na konjima. Gabriela Sabatini čak se popela na jednog konja iz Cambiasove ergele, a dvoje sportista su razmenili i darove za uspomenu – Sabatini je njemu poklonila svoj reket, dok je od Adolfa ona dobila kacigom za glavu, ali i dresom s njenim prezimenom i brojem 1, napisanim na leđima.

Inače, Sabatini danas izgleda bolje nego ikada. Nekada jedna od najtalentovanijih teniserki svoje generacija, kondiciju održava sve vreme, odlaskom u teretanu, trčanjem, vožnjom bicikla i dugim šetnjama.

Tekst: Milica Đ. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije