Harper's Bazaar Srbija

Ljubavni horoskop za 2024.

Ako je ikada postojala godina da otkrijete svoje najdublje želje vašoj jedinoj istinskoj ljubavi, to je ova.

Ljubavni horoskop

Bez obzira da li ste zaljubljeni ili slobodni, ljubavni horoskop za 2024. svakom horoskopskom znaku donosi blistav niz novih mogućnosti za romantiku, intimnost i vezu. Ova godina je prepuna moćnih kosmičkih trenutaka koji će svima pomoći da se izjednače u ljubavi i prijateljstvu – uključujući neka pomračenja koja testiraju vezu, romantične venerijanske veze i retrogradni Mars koji nas podstiče da proverimo svoje strasti.

Neki od najslađih (i najseksepilnijih) trenutaka 2024. dolaze putem romantične Venere, jer se ovaj kosmički ljubavnik povezuje sa skoro svakom drugom planetom u Sunčevom sistemu tokom prve polovine godine. Tu je i posebna konjunkcij Marsa sa srećnim Jupiterom u maju. Ova serija poravnanja kolektivno uliva našim ljubavnim životima moć, samopouzdanje i vatrenu želju. Ugodni novi počeci su iza svakog ugla i zadovoljstvo nam je dostupno u izobilju. Ako je ikada postojala godina da otkrijete svoje najdublje želje vašoj jedinoj istinskoj ljubavi, to je ova.

Pronađite vaš znak i saznajte koja je vaša ljubavna astro prognoza za 2024:

Ovan

Vaš ljubavni život ove godine prolazi kroz neke tranzicije – i ako ne naučite da otpustite, bićete vučeni na dole. Prerastate dinamiku odnosa koja se više ne uklapa u vaš život – biće vam bolje kada ostavite prošlost iza sebe. Pomračenja u sezoni Ovna vas podsećaju da ostanete verni svom rastu i posvetite se samo ljudima koji su voljni da učine isto. Prolećni udari i pomračenja mogu dovesti do drame, jer će se Merkur krenuti retrogradno zajedno sa romantičnom Venerom u vašem znaku. Moguća su pomešana osećanja i promene u srcu, ali ćete rešiti probleme.

Bik

Neka vam 2024. služi kao podsetnik da možete sami da postavljate svoja pravila —u ljubavi i životu uopšte. Srećni Jupiter probija se kroz vaš znak tokom prvih pet meseci u godini, proširujući vašu senzualnu prirodu i dajući vam Midin dodir na tom putu. Pitajte i najverovatnije ćete dobiti! Neka se vaše najnekonvencionalnije želje ostvare krajem aprila, tokom poravnanja Jupitera i divljeg Urana u vašem znaku koji se dešava jednom u životu. Ako izađete iz zone komfora, možda ćete sresti jedinstvenog stranca koji će razbuditi vašu najluđu maštu.

Blizanci

Vaše sposobnosti stvaranja magije se eksponencijalno povećavaju ove godine, Blizanci i vi se uključujete u univerzalni tok obilja. A šta može biti seksepilnije?! Kada srećna planeta Jupiter uđe u vaš znak 25. maja, privući ćete svoje želje kao pčele u lonac meda. Blistava Venera i dostiže vrhunac u vašem znaku početkom juna, pomažući vam da manifestujete novu ljubav i povećate svoje samopouzdanje dok ulazite u vruće leto.

Rak

Postajete vam kristalno jasno šta želite od veza ove godine – i takođe ćete biti počašćeni nekim romantičnim iznenađenjima! Nemoguće je sve shvatiti u carstvu ljubavi, ali dostići vrhunac svojih želja je fantastičan. Vaš društveni krug se širi tokom prve polovine godine, omogućavajući vam da upoznate nove ljude i potencijalno se povežete sa nekim posebnim putem prijatelja. Ostavite svoje sklonosti ka kućnom životu za sada po strani, jer nikad ne znate kada ćete sresti nekoga ko bi mogao da vam promeni život.

Lav

Šta vas najviše uzbuđuje? Ovo pitanje ćete istraživati tokom 2024. i što više budete istraživali, to će vaše veze postati intimnije. Ova vrsta romantičnog intenziteta može biti transformativna (i seksi), zato je prihvatite. Međutim, kada telesni Mars krene retrogradno u vašem znaku 6. decembra, biće vreme da shvatite značenje onoga što pokreće vašu želju. Nema više jurnjave stvari bez potpunog razumevanja šta tražite. Vreme je da povratite svoju energiju kako biste mogli da krenete u potragu za pravim ljudima i situacijama.

Devica

Veze vas sada uče mnogim važnim lekcijama, Device. I dok učenje na greškama nije uvek zabavno, astrologija 2024. garantuje da ćete u potpunosti iskoristiti proširene radosti i zadovoljstva vašeg ličnog rasta. Postavite visoke standarde u romantici tokom proleća i otkrijte koje su vam granice najvažnije, posebno kada se zaljubljena planeta Venera pridruži Saturnu koji stvara pravila krajem marta. Što vam je prijatnije sa svojim ograničenjima u ljubavi, to ćete imati više slobode da se igrate u njima. Do kasnog leta, bićete spremni da u velikoj meri prihvatite tu slobodoumnu razigranost. Eksperimentišite sa novim načinima doživljaja zadovoljstva i proširite svoje romantične horizonte isprobavajući nove stvari.

Vaga

Da biste napravili prostor za usklađenija i značajnija partnerstva u svom životu, morate dati prioritet radu na sebi, Vage — a 2024. je vaša godina da to i ostvarite. Ugađanje ljudima ima svoje mesto, ali vaš ljubavni život nije jedno od njih! Srećom, sjajna nova sezona u vašem romantičnom životu počinje odmah nakon Dana zaljubljenih, uvodeći pred vama seksi mesec i obnovljen osećaj poverenja u ljubav. Zajedno sa usijanim pomračenjem Sunca u vašem sektoru partnerstava 8. aprila, očekuje vas sezona novih početaka.

Škorpija

Vaši odnosi su izvor neverovatnog rasta i sreće u ovom trenutku, Škorpije, tako da nema potrebe da skrivate svoje karte u igri. Izađite iz zone komfora! Sa Jupiterom u izobilju u vašoj partnerskoj zoni do kraja maja, romantične prilike su brojne, tako da je lako izgubiti se u izmaglici. Ali imate želju za nečim svežim i neočekivanim u ljubavi, pa provedite proleće prigrlivši svoju divlju stranu. Vaše manje konvencionalne želje takođe zaslužuju malo prostora.

Strelac

Vi nikada niste od onih koji će zazirati od šanse da rastete i doživite nešto novo. A 2024. godine vaš romantični život će biti ispunjen obiljem uzbudljivih prilika da to učinite. Kada vaš kosmički vladar Jupiter počne da osvetljava vaš sektor odnosa 25. maja, krećete u godinu sreće i novih avantura u ljubavi. Obaveze se mogu produbiti, a veze porasti, pa upijajte svu magiju. Tokom leta stvari postaju još intenzivnije, jer se vaš apetit za telesnim zadovoljstvima pojačava. Ova usijana želja je vrela na dodir, tako da je pravo vreme da preuzmete vođstvo u ljubavi.

Jarac

Jarčevi su poznati po tome što se drže tradicije. Ali kada je u pitanju vaš ljubavni život 2024. godine, vi kršite neka pravila i stvarate nova. Prva polovina godine je neverovatno bujno vreme za romansu, ispunjeno prilikama za izlaske i obiljem strasti. Očekuju vas neka divlja vremena u aprilu, dok se srećni Jupiter susreće sa buntovnim Uranom u vašoj seksualnoj zoni, budeći više avanturističkih sklonosti ili nekonvencionalnih želja koje bi vas mogle poslati na potpuno novo putovanje zadovoljstva. Budite otvorenog uma i srca, jer biste mogli i sami sebe da iznenadite!

Vodolija

Prestanite toliko da razmišljate i počnite da otvarate svoje srce umesto toga, Vodolije – jer ljubav nije samo zagonetka koju možete da rešite! 2024. počinje praskom emocija, dok se Venera povezuje sa požudnim Marsom i transformativnim Plutonom u vašem znaku u februaru. Ovo uliva vašu auru magnetskom mistikom kojoj je nemoguće odoleti, pa koristite ove zagonetne čari u svoju korist. Romantične prilike će porasti kada srećni Jupiter 25. maja udari u vašu koketnu petu kuću. Ovaj tranzit unosi vedriju atmosferu u veze i čini seks strastvenijim i smislenijim. Ako ste slobodni, ovo je plodna godina da uronite u svet zabavljanja.

Ribe

Sazrevate i preuzimate odgovornost za sebe 2024. Godine – tako da će vaši ljubavnici morati da budu u koraku sa vama ali i da se drže svog. Proleće je tako slatkog ukusa, jer je romantična Venera uzvišena u vašem znaku tada, što olakšava privlačenje pažnje i obožavanja. Ali pomračenje 25. marta katalizuje snažnu promenu u vašim intimnim odnosima, izvlačeći stid, tajne i ranjivosti na površinu da biste ih rešili. Jednom kada počnete da se oslobađate tog emocionalnog prtljaga, romansa će biti mnogo lakša i sanjivija. Oslobodite se straha i zaronite duboko u more emocija.

Foto: Profimedia

Najnovije