Veliki godišnji horoskop za 2024.

Nova godina donosi nove promene svakom horoskopskom znaku. Otkrijte šta je Astro Lea sa Moj astrolog TV pripremila za vas

Uzbuđenje je u vazduhu dok zvezde otkrivaju svoje tajne, najavljujući avanture koje nas čekaju u godini koja dolazi – dobrodošli u godišnji horoskop za 2024. godinu! 2024. nateraće nas da preispitamo način na koji preduzimamo životne akcije, te kako koristimo element vatre, istovremeno isceljujući i razvijajući naše iskustvo ovog elementa, posebno korišćenje jednog od naših prirodnih ljudskih darova – naše volje. To je zbog toga što se gotovo sva četiri retrogradna Merkura (osim pet dana u Devici) dešavaju u svakom vatrenom znaku ove godine.

Astologija 2024. godine, počinje s Merkurom u poslednja dva dana svog retrogradnog hoda kroz Strelca. S Suncem u Jarcu, ovom velikom znaku dugoročne vizije, čini se prikladnim da počnemo sa sumiranjem naših namera za ovu novu godinu, osiguravajući da se osećamo instinktivno usklađeni (ne samo mentalno) i živi s tim ciljevima, pre nego što se Merkurova strela oslobodi iz luka 2. januara.

S Severnim čvorom i pomračenjima u Ovnu, a Južnim čvorom i pomračenjima u Vagi, naglašava se važnost osiguravanja da koraci koje pravimo u našem svetu dolaze iz mesta koje je istinito za nas, kao pojedince. Pluton će započeti godinu prelaskom u Vodoliju 21. januara, istog dana kada Sunce ulazi u ovaj znak, pre nego što krene retrogradno nazad u Jarca od 31. avgusta do 18. novembra još jednom (tamo je bio od 2008.), pre nego što se ponovo vrati u Vodoliju gde će ostati do 2043. godine. Ovaj tranzit Plutona deluje kao tema lične moći i samokontrole u digitalnom dobu.

Ovo je godina kada je važno da se uskladite svoj um i srce, navodeći ih u istom smeru. Vaša volja je je dar, sačinjena od vaše pažnje, namere i fokusa. Jeste li povezani sa svojim željama i potrebama? Znate li kako efikasno da komunicirate sa ljudima u svom životu?  Odgovor pronađite u godišnjoj astro analizi za svom znak (i podznak) u nastavku teksta.

OVAN

Period koji dolazi zahteva dublje unutrašnje razmatranje i preispitivanje. Vi imate snagu da se menjate kada je potrebno.

POSAO

Ovaj period je pogodan za različite promene i ulaganja kroz raznolike poslovne mogućnosti. Trudite se da povećate vrednost svoje imovine. Ključna poslovna strategija koju možete primeniti je “sve u pravo vreme”. Bitno je da procenite pravilan trenutak za pokretanje većih akcija, a neočekivane promene ili povoljne okolnosti dodatno će vam pomoći. Očekujte različite izvore prihoda, napredak u karijeri i unapređenje poslovnog statusa. Početkom godine pokažite otvorenost za alternativna rešenja kako biste uspostavili nove smernice u dogovoru sa saradnicima. Očekuju vas značajni rezultati ili rast poslovanja, naročito tokom februara, aprila, juna, oktobra i decembra. Ako se bavite javnim delatnostima, medijima, komunikacijom, trgovinom ili sportom, predstoji vam uspeh, veće zadovoljstvo ili priznanja, posebno u drugom delu godine i tokom decembra.

LJUBAV

Period koji dolazi zahteva dublje unutrašnje razmatranje i preispitivanje. Ponekad nije lako donositi važne odluke, posebno kada se situacije ponavljaju, ali vi imate snagu da se menjate kada je potrebno. Važno je da budete svesni procesa promene u skladu sa osnovnim potrebama za harmoničnim ljubavnim odnosom i srećnim porodičnim životom. Bez obzira na vaš emotivni status ili godine, bićete u mogućnosti da prepoznate dobre prilike, uz podršku povoljnih planetarnih uticaja, očekuje vas nova ostvarenost u ljubavnom životu. Već na početku godine, imaćete priliku da osetite radost i veliko zadovoljstvo. Posebno značajan period biće od 6. aprila do 29. aprila kada će Venera boraviti u vašem sazvežđu, donoseći najbolje uticaje na vašu “ljubavnu sreću”. Novi izvori radosti, emotivno zadovoljstvo i harmonični odnosi očekuju vas od 9. maja, tokom jula, kao i od 16. avgusta do 12. septembra. Očekuju vas prijatna iznenađenja i novi talasi strasti u ljubavi u periodima tokom oktobra i decembra.

ZDRAVLJE

Istaknuti uticaji tranzitnih planeta donose dodatnu energiju, ali mogu izazvati povremene iritacije koje se mogu odraziti na promenljivost psiho-fizičkog stanja. Preporučljivo je adekvatno se zaštititi od stresnih situacija, kao i od virusa, infekcija ili prehlada. Trebali biste izbegavati prekomerno iscrpljivanje i situacije koje negativno utiču na vašu unutrašnju ravnotežu. Budite pažljiviji u komunikaciji i u saobraćaju, razmislite o zdravijoj ishrani kako biste održali stabilnost.

BIK

Naredna godina donosi povoljan period za investicije ili partnerstva. Očekujte poseban užitak i ostvarenje svojih najlepših snova.

POSAO

Na početku godine primetićete da su vam potrebne pouzdane informacije kako biste stekli realnu sliku o trenutnim događajima koji utiču na poslovno okruženje i vaše dogovore sa saradnicima. Važno je delovati veoma smireno i odlučno u neočekivanim ili neobičnim situacijama krajem januara. Ponekad je mudro taktizirati i pametno odložiti određene poslove; u tom smislu, preporučljivo je biti pažljiv sredinom februara, krajem aprila i tokom juna. Naredna godina donosi povoljan period za investicije ili partnerstva, posebno u privatnom sektoru, nekretninama ili za rast imovinskih vrednosti. Vaše vizije i poslovna strategija pokazaće se kao uspešna formula koja često donosi značajno zadovoljstvo, kako moralno tako i materijalno. Očekujte veoma uspešne rezultate, posebno od aprila do septembra, pa sve do kraja godine.

LJUBAV

Potrebno je da postavite jasniju granicu između svog intimnog života i uloge koju preuzimate u širem društvu ili u javnosti. Nakon perioda emotivnih dilema i situacija koje su izazivale osećaj nesigurnosti, očekuju vas prijatni događaji, zadovoljstvo i ostvarenost u ljubavnom i porodičnom životu. Posebno će vam prijati zadovoljstvo, radost i sreća u društvu dragih ljudi, naročito od 14. januara. U periodu dok Venera tranzitira kroz vaš znak od 30. aprila do 24. maja, očekujte poseban užitak i ostvarenje svojih najlepših snova, naročito ukoliko ste u emotivnom odnosu, ali takođe i u porodičnom okruženju tokom avgusta. Važno je naglasiti da emocionalna podrška nije samo uzajamna u ljubavnom odnosu, već i važan faktor koji utiče na celokupno raspoloženje i osnovna dešavanja u porodici. Uživajte u svemu što doprinosi zajedničkoj sreći tokom oktobra i od 22. novembra do 17. decembra.

ZDRAVLJE

Zbog intenzivnih obaveza i povećane dinamike, mogu se pojaviti privremene slabosti poput glavobolja, iritacija u vezi s hroničnim tegobama, privremeni pad imuniteta, virusne infekcije ili nervoza. Redovne zdravstvene kontrole su ključne, kao i oslobađanje od toksina koji mogu štetiti organizmu. Izbegavajte stresne situacije koje mogu uticati na vaše mentalno stanje. Trebali biste biti posebno oprezni i pažljivi od 06. do 19. februara, zatim od 02. do 30. juna, kao i početkom septembra i sredinom decembra meseca.

BLIZANCI

Očekuje vas uspeh koji donosi prestiž i širu afirmaciju. Možete se radovati mnogim privilegijama u ljubavi i životnoj sreći.

POSAO

Početkom godine imatećete priliku da se uključite u značajne poslovne događaje. Važno je da obratite pažnju na korisne ideje i nove profesionalne mogućnosti koje mogu dovesti do povlastica, usavršavanja ili proširenja društvenog ugleda. Tokom februara i aprila, postoji efikasan put ka ostvarivanju ciljeva, kako u samostalnom radu, tako i kroz partnerstva i proširenu saradnju. Uspeh koji donosi prestiž i širu afirmaciju očekuje vas tokom juna, septembra i oktobra. Druga polovina godine predstavlja odličan trenutak za pokretanje novih poslova ili unapređenje trenutnog rada kroz modernizaciju i poboljšane mogućnosti. Investiranje u poslovne ili imovinske aspekte od oktobra obećava dugoročni uspeh u partnerskim odnosima. Takođe, krajem godine su mogući veći uspesi u poslovima koji su povezani sa medijima, komunikacijama, ekonomijom, trgovinom, turizmom i umetnošću.

LJUBAV

U ljubavnom životu ćete doživljavati različite emotivne faze i varijacije, ali bez obzira na te promene u odnosima sa bliskim osobama, bitno je imati u vidu da je na kraju ishod srećan. Ponekad će biti potrebno ne samo taktično, već i strpljivo ili uporno pristupiti kako biste uskladili svoje ljubavne i porodične odnose. Ako ste slobodni, već u prvim danima godine očekuju vas zanimljivi susreti koji će vas podstaći na ulazak u novu emotivnu vezu ili na način koji će pozitivno uticati na vaše emotivno stanje. Od 08. februara do 06. marta i od 03. aprila do 08. avgusta, bez obzira na vaš emotivni status ili godine, možete se radovati mnogim privilegijama u ljubavi i životnoj sreći. Tokom ovog perioda, postoji razlog za slavlje ili obeležavanje važnih srećnih događaja. Takođe, očekujte prijatna dešavanja od 07. septembra, tokom novembra i od 16. decembra.

ZDRAVLJE

Važno je biti svestan potrebe za zdravim i uravnoteženim načinom života, redovnom negom tela i redovnim vežbanjem, kao i održavanjem mentalne i fizičke relaksacije. Razmislite o zdravijem režimu ishrane koji će vam pomoći da se osećate bolje i redovno se oslobađajte toksina iz organizma. Moguće su povremene iritacije, kao što su pad imuniteta, prolazne prehlade ili opšta slabost, kao i pojava hroničnih tegoba. Budite pažljiviji i oprezniji u periodima od 17. marta do 02. aprila, od 03. do 17. jula, zatim krajem septembra i početkom decembra meseca. Vaša leva strana tela i mišići su generalno osetljiviji tokom 2024. godine.

RAK

Brojne povoljne okolnosti idu vam u prilog i potvrđuju vaša očekivanja. Sledite svoje unutrašnje osećaje koji vas neće izneveriti.

POSAO

Očekuje vas period značajnih promena na poslovnom planu, pa je bitno da od samog početka godine pokažete spremnost za dodatno angažovanje. Brojne povoljne okolnosti idu vam u prilog i potvrđuju vaša očekivanja, uz podršku uticajnih saradnika koji su ključni za ostvarenje vaše uloge. Uspešno procenjivanje poslovnih prilika i dobra organizacija predstavljaju sjajnu formulu za postizanje novih uspeha koji će pratiti vaš dugoročni razvoj tokom ove i budućih godina. Područja uspeha uključuju poslove vezane za javnost, medije, umetnost, obrazovanje, turizam, medicinu, ekonomiju i političke angažmane. Ključno je intenzivno angažovanje, posebno u periodima od 21. januara do 17. februara, tokom marta i maja, kao i u drugoj polovini septembra i tokom novembra. Visoka motivacija i uspeh zavise od usklađivanja vaših poslovnih planova sa zajedničkim interesima, uz podršku koju primate. Stalno unapređivanje znanja, kriterijuma i standarda tokom 2024. godine  je poželjno kako biste napredovali.

LJUBAV

Početkom godine, nove promene pozitivno će uticati na vaše emotivno stanje. Ova inspiracija podstaknuće vas da održite romantičnu atmosferu u odnosu s voljenom osobom ili s potencijalnim novim partnerima. Ako ste slobodni, očekuju vas zanimljivi kontakti i prijatne situacije u kojima možete slobodno slediti svoje unutrašnje osećaje koji vas neće izneveriti. Bez obzira na vaš emotivni status ili godine, period od 14. januara do marta obećava vam ljubavnu sreću, zadovoljstvo i trenutke velike radosti. Nova i posebno lepa dešavanja u ljubavnom i porodičnom životu pratiće vas od 18. juna do 11. jula kada Venera bude tranzitirala kroz vaše sazvežđe. Pod uticajem povoljnih planeta, osetićete novu energiju u vašem ljubavnom ili porodičnom životu, posebno od 03. oktobra i zatim od 22. novembra do 17. decembra.

ZDRAVLJE

Tokom 2024. godine mogu se javiti povremene tegobe u stomaku ili pojačana nervoza. Stresne situacije kroz koje prolazite mogu uticati na vaše psiho-fizičko stanje, pa je važno obratiti pažnju na zdraviju ishranu, pravilniju negu tela i redovne zdravstvene provere kako biste ojačali imunitet. Preporučljivo je biti oprezniji i pažljiviji u periodu od 07. do 21. maja, zatim krajem avgusta, od 06. do 17. oktobra, kao i krajem decembra meseca.

LAV

Povoljni aspekti otvaraju vrata dugoročnom uspehu. Mnoge vaše želje sada mogu postati stvarnost na najlepši način.

POSAO

Početak godine može doneti nove okolnosti na poslovnom polju, dodatno vas motivišući za veće angažovanje i predstavljanje pred saradnicima. Imate sposobnost energičnog delovanja i brzog prilagođavanja različitim uslovima poslovanja, stoga iskoristite povoljne prilike koje se otvaraju od 19. januara i tokom februara. Moguće je napredovanje u paralelnim poslovima, posebno tokom aprila i u drugoj polovini godine. Novi oblici partnerstava ili angažovanja na poslovima mogu doneti uspešne rezultate u junu i od septembra. Ako se bavite oblastima kao što su edukacija, investiranje, trgovina, ekonomija, sport ili rad u inostranstvu, povoljni planetarni aspekti će vam pružiti prednosti, posebno tokom aprila i oktobra. Ovi povoljni aspekti otvaraju vrata dugoročnom uspehu koji će vas pratiti ne samo tokom ove godine, već i u narednim.

LJUBAV

Početak godine donosi novi niz događaja i podstiče vas na aktivaciju kada su u pitanju emotivni odnosi. Vaša priroda će uživati u mnogim situacijama unutar ljubavnog ili porodičnog života. Za one koji su slobodni, može se pojaviti neko ko će doneti posebnu radost i očekivano zadovoljstvo u emotivnim ili strastvenim vezama. Bez obzira na vaš trenutni status ili godine, radost srca je važan impuls koji vas pokreće. Očekuje vas veliko zadovoljstvo i ljubavna sreća na početku godine i od 08. februara do 06. marta. Nova događanja koja donose mnoge radosti i uveravaju vas u nečiju emotivnu naklonost ili čari ljubavnog odnosa očekuju vas od 03. aprila do 24. avgusta. Osetićete nezaboravne trenutke strasti i velike sreće posebno od 12. jula do 05. avgusta, dok Venera prolazi kroz znak Lava. Mnoge vaše ljubavne i porodične želje sada mogu postati stvarnost na najlepši način. Novembar i period od 16. decembra je period povoljan za posvećivanje pažnjE onima koje volite.

ZDRAVLJE

Važno je zadržati pozitivan stav prema sebi i brinuti o svom zdravlju, redovno se podvrgavajući zdravstvenim pregledima. Mogu se javiti povremene glavobolje, privremeni problemi sa krvnim pritiskom ili varenjem, kao i iritacije želuca ili virusne infekcije. Treba obratiti pažnju na očuvanje mentalne ravnoteže i izbegavati situacije koje izazivaju stres. Korisno je usvojiti zdravije navike u ishrani, provoditi vreme u prirodi i praktikovati tehnike psiho-fizičke relaksacije. Budite pažljiviji i oprezniji u periodu od 06. do 21. maja, zatim od 09. do 21. jula, u drugom delu novembra, kao i krajem decembra.

DEVICA

Postavili ste jasne standarde za sebe i radite na izradi planova. Očekuju vas veoma prijatna dešavanja i nova sreća.

POSAO

Delujete izrazito odlučno, zahtevno i veoma vešto se prilagođavate promenama i novim dešavanjima na poslovnoj sceni. Vaša tipična reakcija na različite izazove je promišljena i potvrdna. Postavili ste jasne standarde za sebe i radite na izradi planova koji se zasnivaju na proverenim informacijama. Već krajem januara, tokom februara i početkom marta očekujte uspešne rezultate. Trudite se da unapredite svoje znanje, stičete iskustvo i postižete važne ciljeve. U periodu od kraja aprila, kroz maj i jun, očekuju vas dvostruki pozitivni rezultati i uspesi na koje ćete biti ponosni pred okolinom. Ako se bavite oblastima kao što su obrazovanje, mediji, ekonomija, trgovina ili turizam, možete očekivati priznanja, posebno od septembra do kraja godine. Ovo je takođe povoljan period za različita takmičenja, javne uspehe, investicije i saradnju sa inostranstvom ili strancima.

LJUBAV

Već na početku godine možete osetiti prijatne promene, budući da će se situacija u ljubavnom životu unaprediti u poređenju s prethodnim periodom. U skladu s vašim emotivnim statusom, godinama i različitim interesima, možete uživati u bliskom društvu nekog posebnog. Očekuje vas velika radost i ljubavna sreća od 14. januara, kao i od 5. marta do 4. aprila. Ako ste u dužoj vezi, moguće su odluke koje se tiču zajedničkog ili bračnog života. Za one koji su slobodni, vreme od 7. avgusta do 11. septembra predstavlja period u kojem treba obratiti pažnju na nove kontakte i ljubavne mogućnosti. Tokom avgusta i septembra, posebno dok Venera tranzitira kroz vaše sazvežđe, očekuju vas veoma prijatna dešavanja i nova sreća. Takođe, od 22. novembra do 17. decembra ćete imati sjajnu priliku ponovno uživati u ljubavnoj ili porodičnoj sreći. Shvatićete koliko vam je potreban osećaj bliskosti i emotivne podrške, čak i kada delujete samouvereno i sigurno.

ZDRAVLJE

Potrudite se da promenite neke možda loše navike kao što su: nepravilna ishrana, preterano psiho-fizičko iscrpljivanje ili učestvovanje u stresnim situacijama. Obratite pažnju na rad srca, nivo pritiska i cirkulaciju. Moguće su i prolazne stomačne iritacije, smetnje u varenju hrane i podložnost na neke virusne infekcije. Budite oprezniji i pažljiviji u periodu od 23. februara do 11. marta, početkom juna, zatim sredinom avgusta, kao i u drugoj polovini decembra meseca.

VAGA

Novi uspeh donosi pozitivne promene i stvara svest o privilegijama. Očekuju vas nove radosti.

POSAO

Početkom godine ćete uvideti da se otvaraju nove mogućnosti koje prate vaše ambicije, omogućavajući vam da proširite svoje poslovne vizije na različite načine i u raznolikim sferama. Aktivirajte veću inicijativu, posebno u vremenu od 17. januara i početkom februara. Novi uspeh donosi pozitivne promene i stvara svest o privilegijama koje ćete moći da koristite u narednom periodu. Značajni uspesi, zadovoljstvo i relevantni rezultati pratiće vas, posebno tokom maja i juna, a zatim i u novom ciklusu od oktobra do kraja godine. Pažljivo procenite svoje saradnike i prihvatite dobre savete; spojite prethodno iskustvo sa novim saznanjima kako biste unapredili svoju poziciju. Očekuje vas uspešan napredak, naročito u oblastima ekonomije, trgovine, medija, izdavaštva, turizma, nauke i obrazovanja, građevinarstva, umetnosti ili angažmana u privatnom sektoru.

LJUBAV

U emotivnom životu, pokažite spremnost za istraživanjem novih pristupa ili rešenja za dileme koje se pojavljuju. Već na početku godine, u zavisnosti od vašeg emotivnog statusa ili interesovanja, bićete u prilici da ostvarite zanimljive kontakte ili uspostavite vezu. Promene u odnosu s partnerom ili novi doživljaji mogu pozitivno uticati na buduće događaje. Uživajte u društvu voljene osobe ili u krugu porodice od 8. februara do 6. marta. Očekuju vas nove radosti i sloboda da se prepustite od 3. aprila pa sve do 8. avgusta. Osetićete nezaboravne trenutke koji će na poseban način unaprediti ljubavnu ili porodičnu sreću od 6. septembra do 4. oktobra. Posebno obratite pažnju na prijatna dešavanja koja će doprineti vašem ličnom razvoju i harmoničnim odnosima od 30. avgusta do 23. septembra, tokom Venere u vašem sazvežđu. Talasi novog zadovoljstva stižu i od 16. decembra.

ZDRAVLJE

Moguće je da će se Vaši zdravstveni problemi uglavnom javljati kao rezultat dodatnog psihološkog stresa i intenzivnog pritiska, što može biti posledica karijernih izazova i interpersonalnih odnosa. Povremene glavobolje, pad imuniteta, smetnje sa vidom i koncentracijom su simptomi koji mogu nastupiti ukoliko preterano opterećujete svoj organizam naporom. Preporučljivo je biti pažljiviji i oprezniji u periodima od 25. januara do 11. februara, sredinom maja, od 27. avgusta do 14. septembra, kao i od 23. oktobra do 9. novembra.

ŠKORPIJA

Vaš život obilovaće romantičnim zapletima, neočekivanim ljubavnim obrtima i iznenadnim trenucima sreće. Uživajte u životnim radostima.

POSAO

Očekuju Vas pozitivni rezultati i napredak počevši od 11. januara, a naročito se ističe period od 26. februara do 24. marta. Ipak, važno je zapamtiti da za uspešan početak potrebni su određeni uslovi, stoga će tokom maja i juna biti neophodna temeljna priprema i podrška od nekog. Vaše bogato znanje i iskustvo trebalo bi da se prilagode modernijim poslovnim pristupima, posebno sredinom i u drugoj polovini godine. Iskoristite svaku priliku da kombinujete različite poslovne stilove i metode rada, jer ponekad uspeh dolazi iz neočekivanih situacija i neobičnih kombinacija koje je teško imitirati ili preuzeti. Uživaćete u određenim priznanjima ili popularnosti tokom jula i posebno od 15. oktobra do 8. decembra. Očekuje Vas uspeh u oblasti obrazovanja, javnih poslova, medicinske sfere, ekonomije, trgovine, komunikacija, medija ili kroz investicije.

LJUBAV

U ljubavnom životu, januar donosi priliku da se prepustite svojim osećanjima i strastima, ali donošenje važnih odluka trebalo bi izbegavati od 2. do 17. februara. Mart i druga polovina aprila doneće vam nove radosti i prilike za uživanje sa partnerom. Vaš život obiluje romantičnim zapletima, neočekivanim ljubavnim obrtima i iznenadnim trenucima sreće, koji će vas okružiti u periodu od 2. juna do 1. avgusta. Shvatićete da sreća može biti neuhvatljiva, ali i doživljena. Uživajte u životnim radostima koje delite sa svojim voljenima i porodicom, posebno od 4. novembra do kraja godine.

ZDRAVLJE

Tegobe u zdravlju mogu se često povezivati s dodatnim psihološkim stresom i pritiskom koji proizlaze iz vaše karijere ili međuljudskih odnosa. Povremene glavobolje, pad imuniteta, smetnje vida i koncentracije mogu se javiti ako previše forsirate svoj organizam pod intenzivnim naporom. Savetuje se oprez i pažnja, naročito u periodima od 25. januara do 8. februara, zatim od 28. avgusta do 11. septembra, kao i sredinom decembra.

STRELAC

Postići ćete izvanredne rezultate o kojima će se s velikim poštovanjem pričati u poslovnim krugovima. Sve ono što vam je dragoceno i voljeno biće vam bliže i dostupno.

POSAO

Očekuje se od vas da pronađete optimalna rešenja i koncipirate zajedničke akcije, a prva prilika za preuzimanje organizatorske uloge dolazi već na početku godine. Postići ćete izvanredne rezultate o kojima će se s velikim poštovanjem pričati u poslovnim krugovima krajem januara, posebno od 9. marta do 21. aprila, kao i od 16. maja do 19. juna. Otvorene su perspektive za proširenje uspeha u različitim pravcima ili prelazak na novi model poslovanja u periodima od 27. avgusta do 18. oktobra i od 7. decembra do kraja godine. Ključno je u aktivnom radu na ambicijama, posebno ako se bavite poslovima u javnoj službi, politici, medijima, obrazovanju ili u sferi sporta i umetnosti, jer vas očekuje značajan uspeh sredinom i u drugom delu godine.

LJUBAV

Uz sve postignute visoke nivoe uspeha i rastuću popularnost koja će vas pratiti, ne zaboravite da obratite pažnju i na događaje u svom ličnom životu. Sve ono što vam je dragoceno i voljeno biće vam bliže i dostupno. Uživajte u mnogim radostima koje ćete deliti sa svojom porodicom, kao i u odnosima sa partnerom ili prijateljima tokom februara, zatim od 19. marta do 23. aprila, posebno tokom maja. Bez obzira na vaš emotivni status ili godine, osetićete snažan entuzijazam i želju da unesete radost u život bliskih ljudi od 25. juna do 27. jula. Novi događaji koji će obogatiti vaš društveni, ljubavni ili porodični život ponovo će se pojaviti tokom avgusta i početkom septembra, a vrhunac sreće u odnosu sa partnerom može vas obasjati od 05. oktobra do 07. novembra, kao i tokom decembra.

ZDRAVLJE

Astrološki aspekti donose dodatnu energiju, ali mogu dovesti i do povremenih iritacija koje se mogu odraziti na vašu psiho-fizičku ravnotežu. Važno je da se zaštitite od stresnih situacija, virusa, infekcija ili prehlada. Osetljivost na levoj strani tela može biti prisutna. Preporučljivo je izbegavati preterano iscrpljivanje i situacije koje mogu narušiti vašu unutrašnju ravnotežu. Budite pažljiviji u saobraćaju, i razmotrite zdraviji način ishrane u periodima od 24. februara do 12. marta, kao i od 14. oktobra do 04. novembra. Meditacija, joga, šetnje u prirodi ili tehnike disanja mogu biti korisne. Praktikovanje ovih metoda mogu pomoći u smanjenju stresa i očuvanju psiho-fizičke ravnoteže tokom perioda koji donose veću iritaciju ili nestabilnost. Takođe, redovna fizička aktivnost može imati pozitivan uticaj na vaše zdravlje i umanjiti stresne efekte ovih aspekata.

JARAC

Važno je da obratite pažnju na razmenu informacija i korisne kontakte s ljudima izvan vaše zemlje. Očekuju vas prijatni događaji koji će obogatiti vaš društveni, ljubavni ili porodični život.

POSAO

Način na koji obično postižete uspeh je putem timskog rada i saradnje, ali pred vama je period u kojem je preporučljivo otvoriti se za nove poslovne uloge koje zahtevaju veću samostalnost. U narednom periodu, od 02. februara do 09. marta, a naročito tokom aprila i juna, očekuju vas izvanredne prilike za proširenje znanja, iskustva i duhovnog razvoja. Važno je da obratite pažnju na razmenu informacija i korisne kontakte s ljudima izvan vaše zemlje, što bi vam moglo doneti koristan i inspirativan novi ugao u poslovnom delovanju. Očekuje vas značajan napredak i uspeh u oblastima kao što su mediji, umetnost, zabava, moda, komunikacije, turizam i privatni sektor.

LJUBAV

Ponovno ćete se osloniti na podršku porodice, partnera i bliskih prijatelja jer će biti ključni u suočavanju s poslovnim dilemama ili privatnim izazovima. Životna saznanja često se stiču kroz postepena iskustva i zajedničke napore, stoga, nastojte da vaša analitičnost ne optereti nepotrebno ljubavni odnos. Već na početku godine, posebno od 27. februara do 22. marta, kao i tokom aprila i juna, potrebno je uskladiti vaše želje i potrebe sa dragim osobama. Bez obzira na vaš emotivni status ili godine, očekuju vas prijatni događaji koji će obogatiti vaš društveni, ljubavni ili porodični život tokom boravka Venere u vašem sazvežđu od 12. novembra do 8. decembra. Potrudite se da ostvarite svoje ljubavne i porodične planove takođe i od 11. septembra do 08. oktobra. Tokom novembra i decembra, osetićete novi emotivni sklad, radost i zadovoljstvo, što će vam doneti veliko samopouzdanje.

ZDRAVLJE

Mogu se javiti povremene tegobe u stomaku ili povećana nervoza. Stresne situacije kroz koje prolazite mogu imati značajan uticaj na vaše psiho-fizičko stanje, naglašavajući važnost održavanja zdravije ishrane, redovnih zdravstvenih pregleda i pravilne nege kako biste ojačali imunitet. Preporučuje se posebna opreznost i pažljivost u periodu od 03. do 23. juna i od 21. novembra do 12. decembra, kada su stres i moguće tegobe naglašeniji. Ipak, važno je zadržati veru u sebe kako biste ostvarili prave životne vrednosti zajedno s vašim voljenima, posebno kroz zajedničke investicije, materijalne ili imovinske aspekte. Periodi izazova ili oscilacija koje doživljavate mogu vam pružiti poučne lekcije. Bez obzira na vaš lični napredak, bitno je negovati svest o zajednici i partnerskim odnosima jer istinska sreća često leži u zajedničkom prosperitetu.

VODOLIJA

Očekuju Vas izvanredne prilike za uspeh i napredak na poslovnom i društvenom planu. Vreme je da donesete važnu odluku.

POSAO

Predstoji Vam novo razdoblje ličnog i profesionalnog napretka, a nivo Vašeg uspeha će često zavisiti od Vaše volje i ambicija za napredovanjem. Imate slobodu da istaknete svoju ličnu inicijativu pred saradnicima i da jasno definišete ciljeve koje želite postići. Vaši kvaliteti će omogućiti da zajedno s Vama, mnogi u vašem okruženju vide rezultate Vašeg rada. Dok novi uspesi i popularnost budu imponovali, važno je imati na umu granicu koju ne bi trebalo prekoračiti. Ono što Vi možete postići, bilo u poslovnom ili privatnom životu, možda nije dostižno mnogima u Vašem okruženju. To može biti vrlina, ali nosi i određenu dozu odgovornosti. Očekuju Vas izvanredne prilike za uspeh i napredak na poslovnom i društvenom planu, posebno početkom godine, tokom aprila, maja, oktobra i novembra.

LJUBAV

Nastavak dinamičnih događaja u društvenom i emotivnom životu osiguraće vam uzbuđenja i nove momente, čineći vaše iskustvo sve samo ne dosadnim. Posebno od 22. marta do 15. aprila, osetićete nezaboravne trenutke ispunjene emotivnim zanosom, strašću i velikom srećom. Ponekad je važno tražiti iskrene i realne odgovore, posebno od vašeg partnera ili bližih ljudi, kako bi se sagledalo da li mogu pratiti sve što se događa oko vas ili u vama. Srećom, zahvaljujući dobrim okolnostima, vašim iskrenim osećanjima i unutrašnjem optimizmu, uspećete da prevaziđete dramatične trenutke i komplikacije. U periodima tokom februara, aprila i jula, kao i od 16. septembra do 14. oktobra, a posebno tokom novembra, uživaćete u ljubavnim i strastvenim odnosima. Sredinom ili u drugoj polovini godine, mnogi od vas će doneti važnu odluku o zajedničkom životu, partnerskim odnosima ili braku.

ZDRAVLJE

Važno je da budete svesni zdravih životnih navika, ukoliko do sada niste. Povedite računa o ishrani, jer ćete biti skloni da jedete neredovno i mogu se pojaviti problemi sa opstipacijom. Mogu se javiti povremene reakcije vašeg imunološkog sistema, prolazne prehlade ili nekih hroničnih problema. Preporučuje se oprez i pažnja u periodu od 20. aprila do 13. maja, kao i od 28. avgusta do 29. septembra.

RIBE

Potrudite se da spojite poslovne ideje sa svojim privatnim interesima ili da pronađete praktična i korisna rešenja koja će vam doneti zadovoljstvo.

POSAO

U zavisnosti od vaših ciljeva, nastavite kombinovati individualni i timski rad, budući da različiti pristupi i načini rada dodatno proširuju vaše mogućnosti ka postizanju uspeha. Povoljni periodi za ostvarivanje značajnih rezultata i unapređenje vaše pozicije u profesionalnom ili statusnom smislu očekuju vas tokom februara, od 12. marta do 20. aprila, kao i tokom juna meseca. Potrudite se da spojite poslovne ideje sa svojim privatnim interesima ili da pronađete praktična i korisna rešenja koja će vam doneti zadovoljstvo tokom avgusta i septembra. Dok trenutni odjek može biti zadovoljavajući, dugoročno je svaki poslovni korak značajan. Imate priliku da uspešno rešavate poslovna, finansijska ili imovinska pitanja u julu i od oktobra do kraja godine.

LJUBAV

Tokom februara i početkom marta, bićete izloženi događajima u privatnom životu ili u odnosu s bliskom osobom, gde će biti potrebno više strpljenja i otvorenosti za slušanje. Sjajne sreće i zadovoljstva doživećete u periodu od aprila do juna. Očekuju vas različite faze emotivnih promena i zadovoljstva u partnerskim odnosima, posebno tokom jula i septembra. Važno je da izbegnete da vas iznenadne situacije previše obeshrabre ili umanje vašu želju da usrećite osobe koje vam znače. Verovatno ćete više puta preispitati neke odluke u ljubavnom životu ili u vezi tokom druge polovine godine. Novi momenti sreće i iskreni izrazi osećanja očekuju vas tokom oktobra i decembra. Najlepši osećaji ljubavi i radosti pojaviće se tokom novembra i decembra.

ZDRAVLJE

Vaša trenutna forma je odlična, ali preporučuje se da pravilno vodite računa o svom psiho-fizičkom stanju. Povremeni psihološki pritisci i stresne situacije mogu uzrokovati prolaznu nervozu, stomačne tegobe, fluktuacije u pritisku ili problemi sa varenjem. Savetujem vam da budete oprezniji i pažljiviji posebno krajem januara, kao i u periodu od 20. aprila do 12. maja.

Astro Lea

Gostujući urednik naše astro rubrike

Lara Bajčetić Bojović, poznatija kao Astro Lea, sertifikovani je astrolog sa višegodišnjim iskustvom, autor prve astrološke aplikacije “ASTRO LEA” na prostoru Balkana, i urednica emisije “Na kafi sa Astro Leom” za Moj astrolog TV.

Najnovije