Harper's Bazaar Srbija

8 veličanstvenih: Modni dokumentarci koje morate pogledati

Dokumentarni filmovi koji zadiru u srž modne industrije.

U moru istih treba pronaći one kvalitetne, edukativne i pre svega prijatne za oko. Kako ne biste lutali po imdb-u ili sličnim sajtovima, rešili smo da vam skratimo muke i da sastavimo listu top 8 modnih dokumentaraca koje morate pogledati.

Na našoj listi našli su se neki vanvremenski klasici, ali i oni filmovi koji dokumentuju neke savremene fenomene koji se tiču modne industrije.

Udobno se smestite, jer srede traileri 8 filmova o modi koje morate pogledati.

The Gospel According to André

Zavirite u život nedavno preminule modne legend čiji rad je ostavio dubok trag u industriji modnog izdavalaštva.

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful

Edukativni dokumentarac o ovom fotografu nemačko-australijskog porekla čije provokativne fotografije su zauvek promenile svet modnih magazina.

Bill Cunningham New York

Film o čuvenom modnom fotografu New York Timesa koji je na svom biciklu patrolirao prestonicom američke mode i beležio najdivnije street style fotografije.

McQueen

Film koji prati rad ovog kreatora od Givenchya do stvaranja njegovog modnog brenda kroz reči saradnika, prijatelja i porodice.

The True Cost

Da moda nije samo sjaj i glamur pokazuje upravo ovaj film koji nam kroz različite podatke prikazuje na koje sve načine modna industrija razara planet Zemlju.

Westwood

Ikona londonske modne scene, sada ima i film gde možete videte kako izgleda život i karijera žene koja je izmislila pank.

Dries

Belgijski dizajner čije kreacije intrigiraju čitav modni svet odlučio je da kroz različite intervjue i snimke iza scene nam prikaže kako izgleda njegov život.

Martin Margiela: In his own words

Čovek čiji identitet gotovo da je misterija odlučio je da kroz dokumentarni film podeli svoju bogatu karijeru sa svetom.

Foto/Video: Profimedia, youtube

Harper’s BAZAAR

Najnovije